Militairen in het metrostation Montgomery, Brussel. Binnenkort is dat verleden tijd.
Volledig scherm
Militairen in het metrostation Montgomery, Brussel. Binnenkort is dat verleden tijd. © Photo News

Militairen in stations verdwijnen vanaf september tot ergernis van politievakbond: "Agenten zijn nu al uitgeperste citroenen"

Vanaf september zullen militaire patrouilles in trein- en metrostations geleidelijk aan verdwijnen. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen. Hun bewakingsopdrachten worden overgenomen door de federale politie.

132 reacties

 • daniel moniez

  5 jaar geleden
  het is onmogelijke taak voor de politie, de imigranten,vreemden,continue te controleren, hulp kunnen ze zeker gebruiken,het gaat om onze veiligheid, we betalen via belastingen,ministers,aan jullie de eer heren !!!
 • rita vdbergh

  5 jaar geleden
  Op het platteland en kleine gemeenten moeten agenten niet klagen, een wijkagent om elke dag tijdens de werkuren gaat kijken of de bewoners er wel effectief wonen ook al weten ze goed dat jonge gezinnen met beide gaan werken. En dan zijn ze verontwaardigd dat ze pas na veel aankloppen iemand thuis vinden.
 • Willy van craen

  5 jaar geleden
  Uit geperste citroenen die voor en na mogen bijklussen.Agenten kunnen ook blijven werken tot hun 67 jaar maar dan aangepaste jobs zoals snelheid, drank & drugcontrolles,anti diefstal preventie en administratie.Alles in dagregime.
 • Peter Berg

  5 jaar geleden
  En wat gaan die doen ? Met de kaarten spelen ? Laat ze hun soldij verdienen en laat ze gewoon staan. Geen aanslagen meer sinds toen, groter veiligheidsgevoel bij de burger.
 • bart samyn

  5 jaar geleden
  onlangs hebben Belgische militairen gedurende juni en juli in Zeebrugge 69 Amerikaanse helikopters moeten bewaken. Ik denk dat deze militairen hier in hun eigen land toch iets belangrijkers hadden kunnen doen, in Brussel bv.