Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Militaire vakbonden merken toename van intrekkingen veiligheidsmachtigingen sinds zoekactie naar Jürgen Conings

De voorbije weken heeft de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV), de militaire inlichtingendienst, de veiligheidsmachtiging van een tiental militairen ingetrokken. Dat melden de militaire vakbonden VSOA Defensie en ACMP. Mogelijk heeft dit te maken met de zaak van de geradicaliseerde militair Jürgen Conings.

12 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  Defensierapport Jürgen Conings leest als klassiek blunderboek. Wat verwacht u van een handpop DedonderPS, van Paul Magnette PS om gender gelijkheid te krijgen in Wallonië.
 • ingrid grieten

  1 maand geleden
  Waar gaat men Conings voor berechten? Voor het uiten van bedreigingen en verstoppertje spelen? Veel meer argumenten heeft men namelijk niet. Een opgeblazen circus door de media.
 • karel dillen

  1 maand geleden
  Eindelijk een minister die werk maakt van extreemrechts, ontslag was nog beter
 • Frank De Rycke

  1 maand geleden
  En gaan de beroemde paraplu's ineens terug open ... als ze zelfs ervaren militairen hun machtigingen gaan afnemen , doe dit dan ook ineens maar bij de politieke rangen want er loopt daar zeker heel veel fout . Maar ja , die politieke onschendbaarheid zegt al genoeg !!
 • Jacques Wolff

  1 maand geleden
  Citaat Jeanne Helsen: Een inlichtingendienst geeft nooit haar bronnen vrij, etc. Dat is correct, maar het publiceren van persoonsgegevens om politieke redenen in de media is volgens mij een brug te ver. Ook in het Koningrijk België zijn deze bedrijfsgegeven geheim en ook van mensen die schijnbaar politiek een andere mening hebben. Mocht er toch twijfel bestaan over het handelen, dan moet er eerst een gesprek komen tussen de persoon en personeelszaken. Laat de Mccarty tijd geschiedenis blijven.