Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Militaire inlichtingendienst zette 'spion' met dubieuze contacten uit vroegere Sovjet-Unie aan de deur

De militaire inlichtingendienst ADIV heeft na een gezamenlijk onderzoek met de Staatsveiligheid één van zijn eigen medewerkers aan de deur gezet. De man bleek zakencontacten te onderhouden met dubieuze figuren uit de voormalige Sovjet-Unie. Dat schrijft Knack, op basis van bronnen bij ADIV. Het voorval dateert van 2015 maar lekte nooit eerder uit.

3 reacties

 • Charly Vanderperre

  1 jaar geleden
  Dus een storm in een glas water !
 • Laurent Van De Velde

  2 jaar geleden
  Inmenging vanuit het buitenland? Hoe zit het met inmenging van binnen de landsgrenzen? Kan de Staatsveiligheid haar middelen niet gebruiken om de connectie tussen bepaalde mediakanalen en politieke partijen bloot te leggen?
 • Willy De Gieter

  2 jaar geleden
  En onderzoek naar de verdachte grote geldtransfers? Is dat er ooit gekomen of had men schrik van de oligarch?
 1. 1 op de 6 in lagere school Sint-Truiden test positief op corona: zeven Limburgse gemeenten zetten buitenschoolse activiteiten stop
  Limburg

  1 op de 6 in lagere school Sint-Trui­den test positief op corona: zeven Limburgse gemeenten zetten buiten­school­se activitei­ten stop

  De testresultaten van de 280 leerlingen en 25 personeelsleden van kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden zijn binnen: ongeveer één op de zes blijkt besmet te zijn met het coronavirus. Extra testen op vrijdag moeten duidelijkheid geven over mogelijke nieuwe besmettingen. Vandaag is ook beslist de buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de dertien jaar in Sint-Truiden en zes Limburgse gemeenten preventief tijdelijk te schrappen. Het gaat om Alken, Borgloon, Gingelom, Heers, Wellen en Nieuwerkerken. Allen plaatsen in de omgeving van Sint-Truiden.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel