Rechts: militair Jürgen Conings, die ondertussen overleden is.
Volledig scherm
Rechts: militair Jürgen Conings, die ondertussen overleden is. © VTM NIEUWS

“Militaire inlichtingendienst ADIV heeft zware fouten gemaakt in de zaak-Jürgen Conings”: rapport Comité I is vernietigend

De militaire inlichtingendienst ADIV heeft zware fouten gemaakt in de zaak-Jürgen Conings: dat staat zwart op wit te lezen in het laatste rapport van toezichthouder Comité I, zo verneemt VTM NIEUWS. Zo was ADIV niet aanwezig op een cruciale vergadering waar mogelijke maatregelen tegen de terreurdreiging van militair Conings besproken gingen worden. “Jürgen Conings werd beschouwd als lid van één van de meest radicale rechts-extremistische groeperingen in ons land, alleen: ADIV zag het niet”, vertelt misdaadjournalist Faroek Özgünes in de VTM NIEUWS-studio. 

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.