Rechts: militair Jürgen Conings, die ondertussen overleden is.
Volledig scherm
Rechts: militair Jürgen Conings, die ondertussen overleden is. © VTM NIEUWS

“Militaire inlichtingendienst ADIV heeft zware fouten gemaakt in de zaak-Jürgen Conings”: rapport Comité I is vernietigend

De militaire inlichtingendienst ADIV heeft zware fouten gemaakt in de zaak-Jürgen Conings: dat staat zwart op wit te lezen in het laatste rapport van toezichthouder Comité I, zo verneemt VTM NIEUWS. Zo was ADIV niet aanwezig op een cruciale vergadering waar mogelijke maatregelen tegen de terreurdreiging van militair Conings besproken gingen worden. “Jürgen Conings werd beschouwd als lid van één van de meest radicale rechts-extremistische groeperingen in ons land, alleen: ADIV zag het niet”, vertelt misdaadjournalist Faroek Özgünes in de VTM NIEUWS-studio. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. PORTRET. Carine Knapen, de advocate die betwijfelt of Jürgen Conings in de kist lag die is gecremeerd
  PREMIUM

  PORTRET. Carine Knapen, de advocate die betwijfelt of Jürgen Conings in de kist lag die is gecremeerd

  De familie van Jürgen Conings betwijfelt niet alleen dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Ze is er zelfs niet zeker van dat er een lichaam lag in de kist die zaterdag is gecremeerd. “Ik heb de lijkzak zelf betast”, zo zegt hun advocate. “En het enige wat ik voelde, was lucht.” Carine Knapen (57) is dan ook de ideale raadsvrouw voor wie graag in complotten gelooft, of het nu gaat over corona of over de dreiging van UFO’s.
 3. Vivaldi-partijen profiteren nog niet van populaire boegbeelden: “Die bonus moet je nu nog niet uitspelen”
  PREMIUM

  Vivaldi-partijen profiteren nog niet van populaire boegbeel­den: “Die bonus moet je nu nog niet uitspelen”

  Als het morgen verkiezingen zouden zijn, dan is Vlaams Belang nog steeds de grootste partij in Vlaanderen - al staat ze niet op haar hoogtepunt. De Vlaamse Vivaldi-partijen blijven kabbelen rond de 11 à 12%. Open Vld kan het feit dat ze de populairste politicus levert niet verzilveren, maar dat evengoed voor Vooruit. “Die bonus moet je pas uitspelen tegen de verkiezingen", aldus Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.