Luchtmachtbasis Kleine Brogel
Volledig scherm
Luchtmachtbasis Kleine Brogel © Google Earth

Militaire domeinen nog altijd op Google Earth

BinnenlandVerschillende militaire domeinen zijn nog altijd te zien op Google Earth, anderhalf jaar nadat minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) had geëist dat Google de luchtbeelden zou blurren. Dat meldt VTM NIEUWS. Zo is onder meer Kleine Brogel, de luchtmachtbasis van onze F-16's, nog altijd volledig te bekijken.

6 reacties

 • Hendrik Goris

  5 jaar geleden
  Op Google Maps is er idd niets te zien, geen straten, geen landingsbaan. Blanco. Maar ga je naar satellietbeeld dan heb je een scherpe foto. Dat is zo voor elke militaire luchthaven in Europa. Dus Gerard Braeckmans, probeer er gewoon eens enkele. Bijv. RAF vliegbasis Lakenheath en militaire vliegbasis Woensdrecht (NL). Waarover maakt u zich druk.
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  En plos id Vandeputte niet bereikbaar. De vraag is: waarom heeft hij dit niet opgevolgd? Is het niet belangrijk genoeg misschien? Of te moeilijk?
 • yves Strubbe

  5 jaar geleden
  Er zijn zo veel opendeurdagen geweest dat een eventuele terrorist reeds lang alle juiste plannen heeft. Misschien zelfs betere dan diegene die in de kazernes bestaan.
 • jean petermans

  5 jaar geleden
  Tiens, de vijand heeft toegang tot luchtbeelden via hun eigen satellieten maar de gewone thuisbevolking zou dit niet mogen hebben. Ten andere, zo goed als alle militaire basissen van de VS in de VS, zijn ook zichtbaar, denkt Vandeputte werkelijk dat ie daarmee mensen met verkeerde ideeën gaat tegenhouden, dit is wel heel simplistisch gedacht.
 • frank Deville

  5 jaar geleden
  Vraag aan "Google Earth" onze politie bureau's in 't oog te houden, misschien hebben ze de volgende keer dan wel herkenbare bewijzen om de criminelen aan te houden. En moeten ze ze niet laten lopen, zoals vandaag weeral gebeurd is...
 1. Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlijker dan het fenomeen zelf”
  116

  Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlij­ker dan het fenomeen zelf”

  “Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over ‘woke’ uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”
 2. Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkiezingsmodus”

  Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkie­zings­mo­dus”

  Het wordt een belangrijke week in de Wetstraat. “De blikken zijn federaal gericht”, vertelde politiek journaliste van ‘VTM NIEUWS’ Hannelore Simoens bij HLN LIVE vanochtend. Afgelopen weekend startten de eerste begrotingsgesprekken, al leverden die nog niets op. Ze zullen deze week verder gezet worden, maar ook daar moeten we nog niet al te veel van verwachten, aldus Simoens. Verder zal de regering zich buigen over de pensioenen, de fiscale hervorming en een akkoord met Engie.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.