ANP
Volledig scherm
© ANP

Milieuorganisaties dagvaarden Vlaamse regering voor “falend mestbeleid”

Vijf milieuorganisaties, BBL, Dryade, Greenpeace, Natuurpunt en WWF slepen de Vlaamse regering voor de rechter over het “falend mestbeleid”. De dagvaarding wordt donderdag ingeleid bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel, nadat een ingebrekestelling in april zonder antwoord bleef. De zaak is “een ultieme poging om te streven naar gezonde waterlopen én om een algemene vergunningsstop te vermijden”, klinkt het.

 1. Abou Jahjah en Torfs broeden op nieuwe centrumpartij, Van Eetvelt ontkent betrokkenheid
  198

  Abou Jahjah en Torfs broeden op nieuwe centrumpar­tij, Van Eetvelt ontkent betrokken­heid

  Onder anderen auteur Dyab Abou Jahjah, kerkjurist Rik Torfs en grondwetspecialist David D’Hooghe denken na over de oprichting van een nieuwe centrumpartij in Vlaanderen. Dat blijkt uit onderzoek van ‘De Morgen’. De idee die hen samenbrengt: het politieke landschap moet grondig herverkaveld worden om de extreme partijen te stoppen. Voormalig Unizo- en Febelfin-topman Karel Van Eetvelt ontkent donderdag betrokken te zijn.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 3. “143.000 euro per maand om plastic te recycleren? Met zulke energieprijzen moet ik wel stoppen”: Plastirec legt productie stil
  PREMIUM
  Rijkevorsel

  “143.000 euro per maand om plastic te recycleren? Met zulke energie­prij­zen moet ik wel stoppen”: Plastirec legt productie stil

  Plastirec uit Rijkevorsel, dat plastic recycleert, heeft de productie grotendeels stilgelegd. Zaakvoerder Rudi Jespers kreeg woensdag de energiefactuur voor augustus in de brievenbus en die bedroeg 143.000 euro . Een veelvoud van de 24.000 euro die hij in januari moest betalen. “Ik kan niet anders dan stoppen en mijn personeel naar huis sturen”, zucht Jespers.