Illustratiebeeld. Het terrein in de Groenhovevallei in Torhout. "Het herstel van ten minste 15 procent van het land, de lengtes van rivieren en het zeeoppervlak van de Europese Unie zou 650.000 vierkante kilometer landoppervlak, één miljoen vierkante kilometer zeeoppervlak en 178.000 kilometer rivieren herstellen."
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Het terrein in de Groenhovevallei in Torhout. "Het herstel van ten minste 15 procent van het land, de lengtes van rivieren en het zeeoppervlak van de Europese Unie zou 650.000 vierkante kilometer landoppervlak, één miljoen vierkante kilometer zeeoppervlak en 178.000 kilometer rivieren herstellen." © Natuurpunt

Milieu-ngo's roepen op tot 'sterke' EU-wet voor natuurherstel

Meer dan 150 milieu-ngo's, waaronder het WWF, roepen in een brief aan Frans Timmermans, uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie en de commissaris voor Milieu Virginijus Sinkevičius, op tot een sterke natuurherstelwet. De wet, die zich in de eindfase van zijn voorbereiding door de Europese Commissie bevindt, houdt belangrijke opportuniteiten in om de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis aan te pakken, maar de overheden moeten een sturende rol opnemen, stellen de milieu-ngo's woensdag.