Benny Proot
Volledig scherm
PREMIUM
© Benny Proot

“Mijn vader was priester, mijn moeder non”

Dat zowel zijn vader als zijn moeder voor zijn geboorte hun kap over de haag hadden gegooid, wist Koen Wauters (49) van jongsaf. Maar de details van hun bijzondere liefdesverhaal leerde de VRT-journalist pas kennen toen hij zijn ouders urenlang interviewde en hun ‘top secret’ correspondentie - meer dan 200 brieven - doorploegde. Het resultaat is een boek dat een unieke en intieme inkijk geeft in een allesbehalve vanzelfsprekende relatie.

 1. Gouverneur Luik: “Er zijn geen fouten gemaakt bij aanpak van overstromingen”

  Gouverneur Luik: “Er zijn geen fouten gemaakt bij aanpak van overstro­min­gen”

  “Iedereen heeft het maximum gedaan met de middelen die er waren. Ik zie geen fouten. Er zijn misschien kleine vergissingen gemaakt, zoals het leger naar het ene dorp sturen in plaats van naar het andere. Maar ik zie geen fouten van organisatie of beheer bij mijn diensten.” Dat heeft de gouverneur van de provincie Luik gezegd tijdens de langverwachte hoorzitting voor de parlementaire onderzoekscommissie over de overstromingen. De gouverneur zelf was niet in het land tijdens de overstromingen, dus was het vooral zijn plaatsvervangster, Catherine Delcourt, die de operatie in handen had: “We stonden machteloos”.
 2. Faroek Özgünes over tweede dag proces-De Pauw: “Hij werd emotioneel toen hij het woord nam en lof sprak over de vrouwen”
  Play

  Faroek Özgünes over tweede dag proces-De Pauw: “Hij werd emotioneel toen hij het woord nam en lof sprak over de vrouwen”

  Gerechtsjournalist Faroek Özgünes woonde ook de tweede dag van het proces-De Pauw in de rechtbank van Mechelen bij. De Pauw kreeg het laatste woord en bood geëmotioneerd zijn excuses aan alle vrouwen aan die hij naar eigen zeggen had gekwetst. Enkele uitspraken van de advocaten van de televisiemaker zorgden volgens Faroek Özgünes voor veel “tumult en onrust in de zaal”.