Gedelegeerd bestuurder van het gemeenschapsonderwijs Koen Pelleriaux
Volledig scherm
Gedelegeerd bestuurder van het gemeenschapsonderwijs Koen Pelleriaux © Getty Images/Belga

“Mijn uitspraak was fout”, erkent GO!-topman Pelleriaux: “Meerderheid van leerkrachten is wel ambitieus”

De uitspraak over het aantrekken van ambitieuze leerkrachten uit de privésector om het ambitieniveau van de leerlingen op te krikken was fout. Dat zegt Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het gemeenschapsonderwijs GO!, woensdag in een communicatie aan de GO!-scholen.

28 reacties

 • Vincent Henry

  3 maanden geleden
  Het heeft niets te maken met lonen (zijn goed!) en zeker niet met vakantie (is er te veel). Het is de lerarenopleiding die veel te grijs, te abstract werkt. Dààr moet je dynamische, creatieve en ludiek ondernemende leerkrachten hebben zodat studenten er alles zouden voor over hebben om die prachtige job te doen! De onkundigen zullen dan wel opstappen. En a.u.b., zet het hakmes in alle overbodige leerstof die je als leerkracht niet beter maakt. En geef leerkrachten creatieve vrijheid op school.
 • Erik Bervoets

  3 maanden geleden
  Voor een socioloog van opleiding zijn deze uitspraken een teken dat hij zijn job niet kent.
 • Jan Van de Velde

  3 maanden geleden
  Leidende figuren moeten zich concentreren op degenen die zij moeten 'leiden' en moeten zich slechts verantwoorden tegenover degene die hen die opdracht hebben gegeven. Zij zijn ook de enigen die hier zo nodig kunnen helpen. De pers is daar niet bij en 'het volk' ook niet.
 • Ronny Martin

  3 maanden geleden
  Hij staat niet alleen met zijn (enkel voor PR licht aangepaste) mening van achter zijn bureau en snapt dan nog altijd niet waarom leerkrachten vertrekken.
 • wim CLAES

  3 maanden geleden
  Een woord voor: GO!