Het terras van Trattoria Bruno Coppetta in Città della Pieve de Italiaanse regio Umbria, vlakbij Toscane.
Volledig scherm
Het terras van Trattoria Bruno Coppetta in Città della Pieve de Italiaanse regio Umbria, vlakbij Toscane. © Trattoria Bruno Coppetta/RV

Mijn restaurant. Jan Segers: “Ik hoef geen menukaart meer”

De poorten van de vrijheid zijn in Italië iets vroeger opengezwaaid dan bij ons. Dat moesten ze mij geen twee keer zeggen. Ik heb er een tafeltje geboekt op het terras van Trattoria Bruno Coppetta. Aan dure verfijning en dure rekeningen doen ze daar niet, maar elke schotel is er een festijn. Coppetta is mijn favoriete adres in mijn favoriete stadje, Città della Pieve, in mijn favoriete regio, Umbria, vlakbij Toscane. 

20 reacties

 • Huybrechts Piet

  1 maand geleden
  Dat restaurant kennen wij ook heel goed, meer dan 10 jaar. Logeren in agriturismo la dolce collina in Cantagallina, Villastrada
 • Solange Naeyaert

  1 maand geleden
  U zit in één van de mooiste dorpjes van Umbria. Misschien ontmoet U er zelfs Mario Draghi wanneer hij daar zijn pappardelle alla lepre gaat eten.
 • godelieve rigo

  1 maand geleden
  Fijn eens iets positiefs te lezen, ik woon gelukkig ook in een Zuiders land en ook hier vind je deze eethuisjes als je de boerenbuiten in trekt.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  In de Italiaanse zaken waar het gewone volk komt eten houden ze ook de prijzen eenvoudig. Dat maakt een menukaart ook wat overbodig. In toeristische steden als Firenze heb je die ook. Om die te vinden moet je op de middag de lokale bevolking volgen. Dan vind je die ook. Goed verborgen achter hele smalle soms afgesloten doorgangen. Lekker en spotgoedkoop eten dan.
 • Dirk Van Den Bossche

  1 maand geleden
  Wat doet die man in Toscane? Is gaan eten in Italie een dringende reis?
 1. LIVE. Al 41 personen positief getest op Copa America - Motie van wantrouwen tegen Japanse regering

  LIVE. Al 41 personen positief getest op Copa America - Motie van wantrouwen tegen Japanse regering

  Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, zijn afgelopen week tientallen versoepelingen ingegaan. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week wel nog tien basisregels mee. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.