Angelo Rosseel van La Durée in Izegem.
Volledig scherm
Angelo Rosseel van La Durée in Izegem. © VDI

Mijn restaurant. Carl Devos. “Bijzonder, voor bijzondere momenten”

Van een terrasje kunnen we al genieten, maar het blijft uitkijken naar de volledige heropening van de horeca op 9 juni. Elke dag tipt een journalist of columnist van deze krant zijn of haar favoriete restaurant. Politiek columnist Carl Devos kiest voor De Smaak en La Durée in Izegem en Boury in Roeselare.

 1. Jürgen Conings beroofde zich van het leven met vuurwapen, dag van overlijden wordt geschat tussen één en vier weken geleden
  Dilsen-Stokkem

  Jürgen Conings beroofde zich van het leven met vuurwapen, dag van overlijden wordt geschat tussen één en vier weken geleden

  De gezochte militair Jürgen Conings heeft zichzelf van het leven beroofd met een vuurwapen. Dat bevestigt forensisch onderzoek, laat het federaal parket maandag in een persbericht weten. Zijn lichaam bevond zich volgens het parket in een bijzonder dichtbegroeid en moeilijk bereikbaar deel van het bos. Bij het stoffelijk overschot lagen verschillende geladen vuurwapens, grote hoeveelheden munitie, een mes, een machete en een bijl.
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.