Liesbeth Homans en Lise Vandecasteele.
Volledig scherm
Liesbeth Homans en Lise Vandecasteele. © RV

“Mijn kinderen zijn bij hun papa”: PVDA vraagt excuses van Homans na incident rond kinderopvang

Oppositiepartij PVDA vraagt dat Liesbeth Homans (N-VA) haar verontschuldigingen aanbiedt voor het incident tijdens het debat over de Septemberverklaring afgelopen zaterdag. De tussenkomst van de Vlaamse parlementsvoorzitter tijdens een discussie over de kinderopvang was volgens PVDA niet alleen “totaal ongepast”, maar ook een inbreuk op het reglement. In een brief gericht aan de voorzitter en aan het Uitgebreid Bureau vraagt de partij ook “gepaste maatregelen”.

  1. Schoonmaakbedrijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkastdeur”
    zwevegem

    Schoonmaak­be­drijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkast­deur”

    Ze zijn wel wat gewoon bij schoonmaakbedrijf Johfra Cleaning, maar hun opdracht van deze week is toch een van de strafste die ze al binnenkregen. Vier collega’s haalden er meer dan 1.000 kilo rottend vlees uit een slagerij in Zwevegem. De slagerij staat al twee jaar leeg, maar werd pas recent failliet verklaard. “De stank is niet te harden”, zegt Jeffrey Jaumain. “Maar voor ons is dit echt een leuke opdracht, met veel uitdaging. We zeiden het maandag nog tegen elkaar: Sinterklaas komt extra vroeg dit jaar.”