Professor psychologie Mattias Desmet (UGent) tijdens een gesprek bij InfoWars
Volledig scherm
PREMIUM
Professor psychologie Mattias Desmet (UGent) tijdens een gesprek bij InfoWars © RV/Wannes Nimmegeers

“Mijn boek wordt verboden.” Omstreden prof UGent mag niet langer alleen zijn eigen vak geven

Professor psychologie Mattias Desmet (UGent) mag niet langer alleen zijn vak ‘Cultuur en Maatschappijkritiek’ geven. Eerder getuigden studenten bij HLN.be hoe hij in zijn lessen “flirtte met vergelijkingen tussen de coronamaatregelen en de Holocaust”. Ook zijn boek ‘Psychologie van het totalitarisme’ wordt geschrapt, omdat de UGent oordeelt dat het - met stellingen dat niet het virus, maar wel een proces van “collectieve hypnose” het probleem was tijdens de pandemie - niet voldoet aan de wetenschappelijke standaarden.

  1. Al 461 klachten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in amateurvoetbal: “Met vertrouwenspersoon in elke club komen veel meer feiten aan het licht”
    PREMIUM

    Al 461 klachten over (seksueel) grensover­schrij­dend gedrag in amateur­voet­bal: “Met vertrou­wens­per­soon in elke club komen veel meer feiten aan het licht”

    Dit seizoen zijn er al 461 klachten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in het amateurvoetbal. Voetbal Vlaanderen schrijft die forse stijging toe aan het feit dat de meeste clubs nu een vertrouwenspersoon hebben aangesteld bij wie je terecht kan. “Wel 700 mensen hebben we de voorbije maanden hiervoor opgeleid. Grote en kleine incidenten komen nu makkelijker boven water.” Zoals de ongewenste avances van een trainer, waarover een vertrouwenspersoon bij ons getuigt.