Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid © HLN LIVE

Mijlpaal in zicht: tegen 21 juni zijn 7 op de 10 volwassen Vlamingen een eerste keer geprikt

21 juni wordt een mijlpaal in de vaccinatiecampagne. Dan is 70 procent van de volwassen Vlamingen één keer gevaccineerd. Dat geeft nog geen groepsimmuniteit, maar we kunnen met geruster gemoed de zomer in. 

12 reacties

 • Dirk Van Den Bossche

  4 dagen geleden
  Als je een uitnodiging krijgt voor om het even welk vaccin , dan kan je steeds een afspraak maken. Je krijgt geen uitnodiging voor een vaccin die er niet is. Zo marcheert het toch goed in Vlaanderen tenzij Michael Wolf ergens anders woont, zoniet worden hier leugens verkondigt om alles in een slecht daglicht te stellen. In Vlaanderen loopt alles goed gepland en de vaccinatiecentra verdienen een pluim
 • Jozef Vermeulen

  5 dagen geleden
  MICHAEL WOLF, voor AZ waren hier slots op 1 dag per week en die waren maar 1 week op voorhand zichtbaar. Na 3 weken had ik 'geluk' om een vrij slot te vinden, anders was ik als risicopatiënt niet gevaccineerd geweest. Aan het vaccinatiecentrum stond een lange rij voor AZ, de andere rijen waren praktisch leeg. Ik heb meer dan een uur kunnen aanschuiven ondanks een afspraak. Dit is ontzettend slecht geregeld. Het vaccinatiecentrum hier werkt ook niet met de Qvax-lijst.
 • Paul De Wind

  5 dagen geleden
  Ik dacht dat iedere Vlaming op 11 juni minstens één keer gevaccineerd zou zijn. Of heeft Beke zich weer een bekke vergaloppeerd?
 • Carine Laseure

  5 dagen geleden
  Michael wolf ik heb juist hetzelfde meegemaakt wou mijn datum voor eerste prik verplaatsen maar dit was niet mogelijk omdat ze geen nieuwe lijsten hadden voor astrazeneca ik wou vervroegen eventueel en er was nog plaats voor pfizer maar dat mocht niet want ik mocht geen ander vaccin krijgen enkele dagen nadien hoorde ik van iemand anders dat ze een uitnodiging voor pfizer had en ze mocht kiezen of ze geen johnson wou , ze voor johnson dus waar zit de logica? Ik ben nu geshrapt van lijst.
 • Dirk Vanhecke

  5 dagen geleden
  Ben bijna 58 en moet mijn eerste vaccinatie nog krijgen
 1. Onderzoek stad naar PFOS-vervuiling op Linkeroever brengt heel klein beetje ‘goed’ nieuws: saneringsnorm niet overschreden in woon- en recreatiegebied
  Play
  Antwerpen

  Onderzoek stad naar PFOS-vervuiling op Linkeroe­ver brengt heel klein beetje ‘goed’ nieuws: sanerings­norm niet overschre­den in woon- en recreatie­ge­bied

  Je zou het een beetje positief nieuws kunnen noemen: bodemstalen die de stad op Linkeroever liet nemen, wijzen uit dat enkel op de grens van de werfzone voor Oosterweel de saneringsnorm voor PFAS (de niet-afbreekbare chemicaliën waartoe ook PFOS behoort) is overschreden. Mensen wonen daar niet, recreatie kan er ook niet. Het stadsbestuur vraagt de Vlaamse overheid om nog veel meer gericht onderzoek, gekoppeld aan maatregelen.