Simon Mignolet / Michel Maus
Volledig scherm
PREMIUM
Simon Mignolet / Michel Maus © Photo News

Mignolet betaalt evenveel RSZ als gewone bediende: daarom staan voetballers op agenda begrotingsonderhandelingen

Club Brugge-doelman Simon Mignolet (33) heeft met 3,4 miljoen euro het hoogste brutojaarsalaris in de Jupiler Pro League, maar betaalt elke maand amper 900 euro aan RSZ-bijdragen. Dat is evenveel als een bediende met een bescheiden maandloon van 2.500 euro. Die discrepantie is een symbooldossier op de begrotingsonderhandelingen. Op MR na willen alle partijen hervormingen, maar wat gebeurt er als het gunstregime in één keer wordt afgeschaft? “Dan verlies je alle spelers aan het buitenland en blijf je hier zitten met een erg matige Mickey Mouse-competitie”, zegt sporteconoom Trudo Dejonghe (KU Leuven).

210 reacties

 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  Omdat er altijd in alle partijen wel voetbal gekke politiekers zaten is dit zo krom kunnen groeien. Tijd voor een correctie belasting in verhouding tot het inkomen. Stadion beveiliging bij wedstrijden betalen zo als het een privé persoon is die de politie in huurt. Gedaan met extra uit de belastingen om hun pleziertjes terwijl ze zelf zich enkel verrijken op kap van de bevolking. Is het niet verantwoord zonder beveiliging moet één wedstrijd niet gespeeld worden met publiek. Transfers belasten.
 • Ivan Beelaert

  2 maanden geleden
  En dat blijft maar duren en zoveel mensen die zich op het minste dat ze verdienen 13,07´% rsz moeten betalen.En niet vergeten dat het brutoloon van een arbeider eerst nog vermenigvuldigd wordt met 108% om dan pas die rsz af te houden.Heeft te maken met het verlofgeld.
 • dominique soete

  2 maanden geleden
  Voor het geld moet alles wijken.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  2 maanden geleden
  Dan is het een Micky Mouse competitie. Belastingen moeten betaald worden op het loon dat je verdient net als de sociale bijdragen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 maanden geleden
  Betalen het minst aan RSZ en zijn het duurst aan medische hulp.
 1. ‘Onbekenden’ blokkeren schoolpoorten in Genk tegen mondmaskerplicht: “Kinderen waren bang en huilden”
  PREMIUM
  Genk

  ‘Onbekenden’ blokkeren schoolpoor­ten in Genk tegen mondmasker­plicht: “Kinderen waren bang en huilden”

  De mondmaskerplicht op school voor kinderen vanaf zes jaar blijft op heel wat kritiek stuiten. Zo ook aan de Freinetschool On The Move in Genk. Daar hadden woensdagochtend enkele misnoegde ‘onbekenden’ de poort vastgemaakt met kettingen en hangsloten.“Onbegrijpelijk dat we als school zo worden aangepakt”, zucht directeur Carmen Janssen, die klacht indient bij de politie. Bij een tweede school in de buurt gebeurde hetzelfde.
 2. Engie in brief aan De Croo: “Kerncentrales langer openhouden is onmogelijk”
  Play
  347

  Engie in brief aan De Croo: “Kerncen­tra­les langer openhouden is onmogelijk”

  Volgens energiebedrijf Engie is het onmogelijk om de bestaande kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 langer open te houden. Dat schrijft Engie in een brief aan premier Alexander De Croo (Open Vld), meldt Belga, dat de brief kon inkijken. Daarin wordt ook het belang van de gascentrale in Vilvoorde benadrukt, waarvoor de vergunning geweigerd werd door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Engie zal zo snel mogelijk daarvoor een nieuwe aanvraag indienen, klinkt het.