Mathias De Clercq klikte zich vast aan de CD&V van Mieke Van Hecke.
Volledig scherm
Mathias De Clercq klikte zich vast aan de CD&V van Mieke Van Hecke. © BELGA

Mieke Van Hecke betreurt lek: "Dit creëert sfeer die van politieke tegenstanders vijanden maakt”

CoalitievormingCD&V-lijsttrekker Mieke Van Hecke veroordeelt het perslek over de Gentse coalitievorming. Een mogelijke verdeling van posten kwam daardoor plots op de straatstenen terecht. "Dit creëert een sfeer die van politieke tegenstanders vijanden maakt", zegt Van Hecke. “Dat is het laatste wat je moet doen." Van Hecke gelooft niet dat de informatie verspreid is door de belangrijkste onderhandelaars, kandidaat-burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) en Filip Watteeuw (Groen). Die onderhandelen vandaag en morgen opnieuw over een vierkoppig bestuur met Groen, Sp.a, Open Vld en CD&V.

22 reacties

 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Een politieker is per definitie alleen geïnteresseerd in zichzelf. Dus, maak je niet druk om wat de een of ander zegt. Ik ben weg uit België sinds 1996 omdat de Belg wel zaagt maar te laf is om p te treden. En ik wil geen don quichotte spelen. Hier in Japan is de politiek helemaal hetzelfde maar als buitenlander heb ik geen stemrecht dus makkelijker te aanvaarden. En ik kan hier wel nog mijn zin doen. Het enigste probleem hier zijn de klootzakken van de ambassade
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  Je onderhandelt als volwassen mensen, zonder persoonlijk te spelen ; zolang Van Hecke er maar bij is. Wat een honger naar haar postje.
 • Marc Sierens

  3 jaar geleden
  Mens ga in uwen zetel zitten,niemand heeft u daar nodig maar eigen aan uw party ga je ook nog wat graaien waar het kan.
 • Lucien Mertens

  3 jaar geleden
  Het verhaal van de pot en de ketel...vervelend hoor Mieke.
 • Frank Meynen

  3 jaar geleden
  mie , bol het af, je hebt al genoeg brokken gemaakt
 1. Eerste publieke borstvoedingsbank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijkste zaak ter wereld”
  Kortrijk

  Eerste publieke borstvoe­dings­bank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijk­ste zaak ter wereld”

  Op de Grote Markt in Kortrijk kunnen mama’s tot eind augustus de allereerste borstvoedingsbank van het land uitproberen. Het is een initiatief van femtechmerk Elvie om het taboe rond borstvoeden in het openbaar te doorbreken. De bank promoot borstvoeden en afkolven ‘en plein public’, in het teken van de Wereld Borstvoedingsweek van 1 tot en met 7 augustus. “We benadrukken dat het de natuurlijkste zaak ter wereld is”, klinkt het bij Elvie.
 2. Code geel: opnieuw kans op felle buien met lokaal onweer
  Play
  3

  Code geel: opnieuw kans op felle buien met lokaal onweer

  Vandaag is het opnieuw onstabiel weer met kans op felle buien en plaatselijk onweer. De komende dagen nemen de intense buien geleidelijk af, maar blijft het wel wisselvallig en fris. Dat meldt het KMI. Het KMI waarschuwt met code geel en roept op om waakzaam te zijn. Mogen we binnenkort nog écht zomerweer verwachten? “Het zou me verwonderen dat we in de week van 8-15 augustus heel warm weer krijgen”, zegt onze weerman David Dehenauw. “Op dat vlak ben ik niet zo optimistisch, maar dat betekent natuurlijk niet dat we helemaal geen zon meer te zien krijgen.”