Volledig scherm
© VTM Nieuws.

Microbioloog Herman Goossens: “We zijn absoluut niet beter gewapend tegen tweede golf”

Volgens microbioloog Herman Goossens zitten we “duidelijk in een tweede coronagolf” en zijn we “absoluut niet beter gewapend” dan toen het virus een eerste keer hard over ons land rolde. “We weten nu vooral dat heel veel medicijnen niet werken”, zegt hij in VTM NIEUWS. 

 1. Brusselse stadstol quasi collectief neergesabeld in Vlaams Parlement
  Brussel

  Brusselse stadstol quasi collectief neergesa­beld in Vlaams Parlement

  Bijna alle partijen in het Vlaams Parlement verzetten zich tegen de mogelijke invoering van een stadstol in Brussel. Ook Open Vld en sp.a, die mee in de Brusselse regering zitten, nemen er afstand van. Groen benadrukt dat het nog maar gaat om een nota en vraagt de Vlaamse regering om in gesprek te gaan. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft dat overleg ook al gevraagd, maar de Open Vld-minister is duidelijk: "Zet Brussel eenzijdig door, dan zullen we alle mogelijke juridische middelen uitputten".
 2. CD&V: "Cultuursector is niet gebaat bij activiteitenpremie”

  CD&V: "Cultuur­sec­tor is niet gebaat bij activitei­ten­pre­mie”

  Orry Van de Wauwer (CD&V) heeft vragen bij de Vlaamse steun voor de cultuursector vanuit het Noodfonds. Uit zijn vraag aan Cultuurminister Jan Jambon (N-VA) in het parlement bleek dat zowat 30 miljoen van de voorziene 65 miljoen euro niet werd uitgedeeld. "Doe een aangepaste tweede ronde opdat de middelen terechtkomen waar ze nodig zijn", zegt het Vlaamse parlementslid. Hij vindt de nieuwe activiteitenpremie geen goed idee.