Microbioloog Herman Goossens ziet een rode draad in de maatregelen: mensen zoveel mogelijk thuis houden, en ook daar hun contacten zo beperkt mogelijk houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Microbioloog Herman Goossens ziet een rode draad in de maatregelen: mensen zoveel mogelijk thuis houden, en ook daar hun contacten zo beperkt mogelijk houden. © Wouter Van Vooren

Microbioloog Herman Goossens staat volledig achter de strengere regels: “Je kan nu niet anders dan drastisch optreden”

Er zit een duidelijke lijn in de maatregelen, meent Herman Goossens, professor microbiologie aan de UAntwerpen. “De rode draad is om mensen zoveel mogelijk thuis te houden. Dat kan ik als wetenschapper alleen maar toejuichen”, vertelt hij aan De Morgen.

 1. Experts hopen dat we niet wachten tot vrijdag: “Blijf nú al in je zetel zitten. Hoe moeilijk kan dat zijn?”
  PREMIUM

  Experts hopen dat we niet wachten tot vrijdag: “Blijf nú al in je zetel zitten. Hoe moeilijk kan dat zijn?”

  De experts zijn tevreden over de verstrengingen die de Vlaamse regering heeft aangekondigd. Alleen de timing vinden ze vreemd. "Met dit hele pakket moet het lukken. Maar begin gewoon vandaag, er is geen reden om te wachten tot vrijdag 18 uur", reageert Marc Van Ranst. "Er zijn redelijk verstandige keuzes gemaakt, ik hoop dat we nu heel snel een kentering zien", voegt intensivist Geert Meyfroidt toe.
 1. Vlaams Belang-parlementslid De Reuse vindt dat terugkerende Syriëstrijders “nekschot” verdienen

  Vlaams Be­lang-parlements­lid De Reuse vindt dat terugkeren­de Syriëstrij­ders “nekschot” verdienen

  Vlaams parlementslid Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) vindt dat terugkerende Syriëstrijders niet welkom zijn in België, maar een “nekschot” verdienen. Dat heeft hij zich laten ontvallen tijdens een discussie in de commissie Welzijn van het Vlaams Parlement. Verschillende politici reageerden intussen verontwaardigd op het voorval. Zo noemt staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) de uitspraak “akelig”.