Professor Herman Goossens.
Volledig scherm
Professor Herman Goossens. © Canvas

Microbioloog Herman Goossens: “Kinderen zijn geen risico voor volwassenen of ouderen”

Kinderen vormen geen enkel risico voor volwassenen en oudere mensen in deze coronatijden. Dat heeft microbioloog Herman Goossens gezegd in De afspraak op Canvas. Hij reageerde daarmee op een studie van de gerenommeerde Duitse viroloog Christian Drosten en zijn team. Die stelde “dat kinderen mogelijk net zo besmettelijk waren als volwassenen”.

69 reacties

 • Jan Boden

  1 jaar geleden
  Dat kennen we met die specialisten, mondmaskers waren eerst ook nergens goed voor. Nu sluiten ze u op als ge zonder over straat loopt.
 • Odette Versonnen

  1 jaar geleden
  Waarom de scholen gesloten en waarom moeten de onderwijzers dan maskers dragen,de ene keer wel de andere keer zijn ze besmettelijk de andere keer niet.Wel dan gaan alle grootouders terug hun kleinkinderen bijhouden.Uw verandwoordelijkheid mr Goossens.!
 • OLIVIER MACHIELS

  1 jaar geleden
  Dr Drosten onderzocht de data uit de Charité in Berlijn. Enkel die waren voldoende gedocumenteerd. In een vorige podcast zei hij dat onderzoek nodig was naar de rol van kinderen in de pandemie. Over die rol is er nog geen wetenschappelijk betrouwbare studie. Wie de moeite doet om de podcast te beluisteren hoort Drosten zeggen dat er toch een goede reden voor deze voorstudie is. Proberen te achterhalen of het goed is kinderen bij ouderen te plaatsen. Goossens weet het al... Straks in 'The Lancet?
 • Jane Doe

  1 jaar geleden
  Ik ben geen bioloog noch viroloog maar het zou me verbazen dat kinderen bij deze Coronasoort niet besmettelijk zijn en bij al de andere Coronavarianten wel. Zijn ze besmettelijker dan iemand ouder, denk het niet, maar hun gedrag maakt het vaak net wel. We kennen de snotterkopjes allemaal, geen hand voor de mond bij het hoesten... Ik neem het hun niet kwalijk hé, 't zijn nu eenmaal kinderen. Maar dat populistisch en politiek correct gezwets ben ik beu, levensgevaarlijk zelfs.
 • Jessie van Wesemael

  1 jaar geleden
  Zoveel specialiste , in verschillende velden die elkaar afbreken, tegenspreken. Misschien worden ze niet gauw ziet maar kunnen dragers of verspreiders zijn. Knuffels, hun handen die ze overal zetten, enz. Waarom zijn ze anders zo voorzichtig met de scholen te openen.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek