Professor microbiologie Herman Goossens
Volledig scherm
Professor microbiologie Herman Goossens © BELGA

Microbioloog Goossens: “Zelftesten niet 100 procent betrouwbaar, niet gebruiken bij concerten of reizen”

Zelftesten zijn vanaf 6 april verkrijgbaar bij de apotheek. Hoe zeker is het resultaat? Kun je erop vertrouwen om naar je grootouders te gaan? En betekent dit de redding van de festivals? Professor microbiologie Herman Goossens van de taskforce testing waarschuwt dat zelftesten geen vrijgeleide zijn, zo klinkt het in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

19 reacties

 • Freddie Lamers

  4 maanden geleden
  Mondkapjes schijnveiligheid, tests schijnveiligheid, vaccin schijnveiligheid. Wie neemt politici en deze zogenaamde experten nog serieus? Wat een circus!
 • Mark Vandebroecke

  4 maanden geleden
  En dan moeten wij ze dan ook nog betalen ? Ik denk er niet aan !
 • joannes Roderigas

  4 maanden geleden
  weer om te lachen, is het niet enkel en alleen om de pcr testen te kunnen blijven verkopen want die brengen veel meer in het laadje.
 • Luc Vleminckx

  4 maanden geleden
  Dus het is duidelijk, geen enkele test is betrouwbaar, maar waarom worden ze dan gebruikt ? Dan moeten de snel tests ook niet verkocht worden.
 • Pieter Martens

  4 maanden geleden
  Wie of wat moet ge nog vertrouwen.
 1. Sneltesten vanaf morgen te koop bij de apotheker: dit kosten ze, en zo moet je ze gebruiken
  PREMIUM

  Sneltesten vanaf morgen te koop bij de apotheker: dit kosten ze, en zo moet je ze gebruiken

  Alle inwoners van ons land kunnen vanaf morgen 6 april de eerste zelftesten kopen bij de apotheker. En bedrijven kunnen tot 1 mei gratis sneltests bestellen bij de federale overheid om personeelsleden die niet kunnen thuiswerken twee keer per week te testen. Waarvoor dienen ze? Hoe werken ze en hoe betrouwbaar zijn ze? En hoeveel zal u betalen? We zetten de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.