.
Volledig scherm
. © .

Mickey, Bassie, Alfie: deze katten en honden zitten in overvolle asielen en zoeken nog een baasje

Nu de lockdowns afgelopen zijn, het sociale leven weer hervat en reizen weer mogelijk wordt, hebben velen die zich vorig jaar een huisdier aanschaften, geen tijd meer voor hun viervoeter. De campagne Adopteer een dier van de dienst Dierenwelzijn biedt een overzicht van het aanbod van alle dierenasielen in Vlaanderen. Meer dan 200 honden en 600 katten wachten op een nieuwe thuis. 

73 reacties

 • sabrina de wulf

  4 maanden geleden
  Echt schandalig nooit of te nimmer zouden die mensen nog dieren mogen hebben maak een zwarte lijst ervan op al die onschuldige beesten eindigen achter tralies ipv een gouden bed
 • marie-claire verscheure

  4 maanden geleden
  Welke mensen zijn dat eigenlijk?hun huisdier dumpen op gelijk welke wijze!voor mij mogen ze ook zo eens iets erg tegenkomen.dat is mijn mening .wie dieren niet graag ziet zien ook mensen niet graag!!!
 • Roger Poot

  4 maanden geleden
  Deze dieren zijn inderdaad tijdens corona geadopteerd uit een asiel waar ze door hun eigenaar werden gedumpt en worden nu door hun nieuwe eigenaar nogmaals gedumpt. Een dubbele trauma. Natuurlijk hebben die diertjes een emotionele bagage en daar is geduld voor nodig, maar ze zijn o zo dankbaar. Hopelijk krijgen ze allen nu definitief een gouden mand. (Anneliese Vandenbroeck)
 • Heidi Werbrouck

  4 maanden geleden
  @Louis Van Leuven. Ik heb 3 honden, allemaal geadopteerd ( zelfs 1 uit Spanje) en ze zijn allemaal heel normaal. Zet dus je vooroordelen maar aan de kant.
 • John Doe

  4 maanden geleden
  Zolang gezinnen gesponsord worden met belastinggeld gaan ze dieren als speelgoed voor hun kinderen behandelen!
 1. Voorraad ontstekingsremmers slinkt zienderogen door coronacrisis: “Momenteel voorraad voor een maand, zonder gebruik bij coronapatiënten”

  Voorraad ontste­kings­rem­mers slinkt ziender­ogen door coronacri­sis: “Momenteel voorraad voor een maand, zonder gebruik bij coronapa­tiën­ten”

  In ons land slinkt de voorraad ontstekingsremmers aanzienlijk. Het betreft RoActemra, een ontstekingsremmer die wordt gebruikt voor reumatologische aandoeningen. Er is nog een voorraad van een maand. “Het gebruik wordt alleen aanbevolen in situaties waar het absoluut noodzakelijk is”, klinkt het bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).
 2. ‘Onbekenden’ blokkeren schoolpoorten in Genk tegen mondmaskerplicht: “Kinderen waren bang en huilden”
  PREMIUM
  Genk

  ‘Onbekenden’ blokkeren schoolpoor­ten in Genk tegen mondmasker­plicht: “Kinderen waren bang en huilden”

  De mondmaskerplicht op school voor kinderen vanaf zes jaar blijft op heel wat kritiek stuiten. Zo ook aan de Freinetschool On The Move in Genk. Daar hadden woensdagochtend enkele misnoegde ‘onbekenden’ de poort vastgemaakt met kettingen en hangsloten.“Onbegrijpelijk dat we als school zo worden aangepakt”, zucht directeur Carmen Janssen, die klacht indient bij de politie. Bij een tweede school in de buurt gebeurde hetzelfde.