.
Volledig scherm
. © .

Mickey, Bassie, Alfie: deze katten en honden zitten in overvolle asielen en zoeken nog een baasje

Nu de lockdowns afgelopen zijn, het sociale leven weer hervat en reizen weer mogelijk wordt, hebben velen die zich vorig jaar een huisdier aanschaften, geen tijd meer voor hun viervoeter. De campagne Adopteer een dier van de dienst Dierenwelzijn biedt een overzicht van het aanbod van alle dierenasielen in Vlaanderen. Meer dan 200 honden en 600 katten wachten op een nieuwe thuis. 

73 reacties

 • sabrina de wulf

  2 maanden geleden
  Echt schandalig nooit of te nimmer zouden die mensen nog dieren mogen hebben maak een zwarte lijst ervan op al die onschuldige beesten eindigen achter tralies ipv een gouden bed
 • marie-claire verscheure

  2 maanden geleden
  Welke mensen zijn dat eigenlijk?hun huisdier dumpen op gelijk welke wijze!voor mij mogen ze ook zo eens iets erg tegenkomen.dat is mijn mening .wie dieren niet graag ziet zien ook mensen niet graag!!!
 • Roger Poot

  2 maanden geleden
  Deze dieren zijn inderdaad tijdens corona geadopteerd uit een asiel waar ze door hun eigenaar werden gedumpt en worden nu door hun nieuwe eigenaar nogmaals gedumpt. Een dubbele trauma. Natuurlijk hebben die diertjes een emotionele bagage en daar is geduld voor nodig, maar ze zijn o zo dankbaar. Hopelijk krijgen ze allen nu definitief een gouden mand. (Anneliese Vandenbroeck)
 • Heidi Werbrouck

  2 maanden geleden
  @Louis Van Leuven. Ik heb 3 honden, allemaal geadopteerd ( zelfs 1 uit Spanje) en ze zijn allemaal heel normaal. Zet dus je vooroordelen maar aan de kant.
 • John Doe

  2 maanden geleden
  Zolang gezinnen gesponsord worden met belastinggeld gaan ze dieren als speelgoed voor hun kinderen behandelen!
 1. Geert Molenberghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedubbelen, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”
  Play
  38

  Geert Molen­berghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedub­be­len, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt weer sneller. Maandag werden 3.902 gevallen opgetekend in één dag tijd. Het is al bijna een half jaar geleden dat dit aantal nog zo hoog lag. “Vlaanderen heeft het gevoel dat het helemaal voorbij is, maar dat is niet zo”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE. Hij benadrukt wel dat de situatie in de ziekenhuizen zeker niet meer zo erg zal worden als vorig jaar.