Michel Lelièvre heeft de gevangenis na een straf van 23 jaar verlaten.
Volledig scherm
Michel Lelièvre heeft de gevangenis na een straf van 23 jaar verlaten. © AFP, Photonews

Michel Lelièvre, oud-handlanger van Dutroux, heeft gevangenis verlaten

Michel Lelièvre (48), de voormalige kompaan van Marc Dutroux, heeft vanmiddag de gevangenis verlaten. Dat melden Waalse media en het nieuws wordt bevestigd door het Gevangeniswezen.

8 reacties

 • Patrizia Drowaert

  3 jaar geleden
  Één gevaarlijke vent dat vrij rondloopt op straat nu. Schandalig en de slachtoffers die zijn ze vergeten blijkbaar die komen nooit meer terug en de ouders hebben levenslang verdriet.
 • Anny Bollens

  3 jaar geleden
  Begrijp onze justitie niet, waarom hem vrijlaten? Zou voor altijd moeten vast zitten! Ze mogen hier eens voorbeeld volgen hoe het er in andere landen toegaat! Maar heb al duizend keer gezegd : geen gevangenissen genoeg!
 • Victor OOMS

  3 jaar geleden
  Zonder bewijs al meer dan 10 jaar in de cel krijgt geen enkele toegeving, een moordenaar mag wel vervroegd vrij. Het Belgisch gerecht in al zijn glorie. Justitie heeft geen voeling met de bevolking. Kan daar dan niets aan gedaan worden?
 • jo vandenberghe

  3 jaar geleden
  Ze leren toch niet bij he,voorwaarden opleggen?Alsof hij daar ooit rekening mee gehouden heeft?Anders zat hij geen 20 jaar,een schande dat hij vroeger vrij komt.Als er iets gebeurt mogen ze al deze die voor zijn vervroegde vrijlating hun best gedaan hebben ook opsluiten voor 20 jaar.
 • vangeel guido

  3 jaar geleden
  Heel België en ook andere landen zijn er niet voor maar toch wordt hij de moordenaar vrijgelaten.
 1. Van alpaca tot ezel, geen enkel dier is veilig: ‘kill list’ van Vlaamse wolven telt al 487 doden
  PREMIUM

  Van alpaca tot ezel, geen enkel dier is veilig: ‘kill list’ van Vlaamse wolven telt al 487 doden

  De wolvenroedel van Noëlla en August heeft de voorbije jaren een flinke ravage aangericht onder de andere viervoeters. Van de 646 Vlaamse landbouw- en hobbydieren die sinds 2018 werden gedood of verdwenen, is de wolf in wel 487 gevallen de dader. Welke dieren vallen het meest in de smaak bij het roofdier? Wat als één van jouw dieren gedood wordt door een wolf? En kan je als eigenaar van kwetsbare landbouwdieren zelf iets doen om een wolvenaanval te voorkomen?
 2. Rechtbank laat Michel Lelièvre, handlanger van Marc Dutroux, vervroegd vrij: “Dit is vreselijk”
  Binnenland

  Rechtbank laat Michel Lelièvre, handlanger van Marc Dutroux, vervroegd vrij: “Dit is vreselijk”

  De strafuitvoeringsrechtbank in Brussel heeft beslist om Michel Lelièvre, de drugsverslaafde kompaan van Marc Dutroux, vervroegd vrij te laten. Lelièvre kreeg in 2004 als lid van de bende-Dutroux 25 jaar cel. Hij werd onder meer schuldig bevonden aan foltering en opsluiting van vier meisjes, waarvan twee het niet overleefden. Jean Lambrecks, vader van de vermoorde Eefje, reageerde al op de beslissing. “Ik ben niet akkoord”, verklaart hij aan HLN.
 3. “België blijft draaischijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

  “België blijft draai­schijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

  België blijft, ondanks de Russische inval in Oekraïne, een internationale draaischijf voor Russisch vloeibaar gas. Zo importeerde België vorig jaar 28 procent meer lng uit Rusland dan in 2021. Dat blijkt uit berekeningen van Greenpeace België, waarover het zaterdag bericht samen met ngo's Bond Beter Leefmilieu en Vredesactie. Zij willen dat het contract tussen gasnetbeheerder Fluxys en het Russische Yamal LNG wordt stopgezet.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.