Premier Charles Michel.
Volledig scherm
Premier Charles Michel. © Photo News

Michel biedt metis-kinderen verontschuldigingen aan voor wrede behandeling tijdens koloniale periode

Premier Charles Michel (MR) spreekt vandaag zijn verontschuldigingen uit voor de schrijnende manier waarop de Belgische overheid honderden metis-kinderen in Congo heeft behandeld. Dat berichten De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag.

21 reacties

 • piet devlieger

  3 jaar geleden
  Heel slim van de premier. Nu staat de poort wagenwijd open voor gigantische schadeclaims. Als premier spreekt hij trouwens in naam van de hele bevolking die niemand naar hier gehaald heeft. Ik hoef me niet te verontschuldigen, ik heb nergens deel aan gehad.
 • leen hanssens

  3 jaar geleden
  Niet erg slim Michel. Het is aan de koninklijke familie hun excuses aan te bieden, wij hebben daar niets mee te maken.
 • Frank Van den Bulck

  3 jaar geleden
  Hij zou zich beter tegenover ons verontschuldigen. Voor al hetgene hij ons heeft voor gelogen en bedrogen heeft !!!
 • Ludwig VdB

  3 jaar geleden
  Ik heb niets gedaan, ik weet van niets en heb er geen voordeel aan gehad dus de verontschuldigingen zijn zeker niet in mijn naam, hoewel ik ook staatsburger ben.
 • RENE LENAERTS

  3 jaar geleden
  Binnenkort een nieuwe politieke traditie in ons land; het excuus van de week.
 1. Akkoord rond overdracht privégegevens van kinderen van de kolonie met Belgische vader en Congolese moeder

  Akkoord rond overdracht privégege­vens van kinderen van de kolonie met Belgische vader en Congolese moeder

  Er is een akkoord bereikt over de overdracht van de persoonlijke gegevens van de Belgische metiskinderen - met een Belgische vader en zwarte moeder - van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) naar het Algemeen Rijksarchief. Dat meldt minister bevoegd voor Wetenschapsbeleid Sophie Wilmès (MR). De vereniging Metis van België (AMB-MVB) reageert tevreden. “Dit is een nieuwe stap in de erkenning door België van zijn metiskinderen die tijdens de koloniale periode zijn geboren”, luidt het.
 2. Weyts wil acuut lerarentekort bestrijden met ‘pakket van 10 maatregelen’, parlementsleden stellen zich vragen bij gang van zaken: “Regeringsvoorstel of gewoon wat losse ideeën?”
  Play
  108

  Weyts wil lerarente­kort bestrijden met ‘pakket van 10 maatrege­len’, parlements­le­den stellen zich vragen bij gang van zaken: “Regerings­voor­stel of gewoon wat losse ideeën?”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts legt 10 maatregelen op tafel om iets te doen aan het acute lerarentekort in het Vlaamse onderwijs. Het gaat om maatregelen waarmee hij zowel de zij-instroom in het onderwijs wil versterken als bepaalde groepen wil “activeren”, zo klinkt het. De N-VA-minister stelde zijn 10 voorstellen woensdag voor in een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. De manier waarop zorgde evenwel meteen voor kritiek bij zowel meerderheid als oppositie.
 3. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.