Toeristen lopen over het strand van Gaviota Azul in Mexico, waar een dikke laag sargassum-zeewier het doorgaans parelwitte zand bedekt.
Volledig scherm
Toeristen lopen over het strand van Gaviota Azul in Mexico, waar een dikke laag sargassum-zeewier het doorgaans parelwitte zand bedekt. © REUTERS

Mexicaans strand ligt bezaaid met enorme hoeveelheden zeewier

De Mexicaanse zon en zee, wat hoeft een mens nog meer voor ultiem vakantiegenot? Bwa, een strand vrij van kilometers bruin zeewier wellicht. Wie via Google op zoek gaat naar het strand van Gaviota Azul, droomt gegarandeerd instant weg bij de foto’s van de parelwitte stranden ginder. Maar wie effectief de valiezen pakt, komt er bedrogen uit. Het zand ligt bezaaid onder een dikke laag sargassum-zeewier.

3 reacties

 • Jan Mertens

  4 maanden geleden
  Het is nu niet omdat mensen hotels bouwen aan de zee, dat de natuur niet gewoon zijn gang mag gaan. Dat ze hun hotels eens elders bouwen.
 • Wout-mirando De Schutter-boudry

  4 maanden geleden
  Zelfs in september en oktober heb je dit probleem, het is nu al enkele jaren ook het probleem in de kustgebieden van cancun en Rivièra Maya
 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  4 maanden geleden
  Maar er is niets aan van klimaatverandering. We stevenen af op enorme milieurampen en de oorlog in Oekraïne zal maar klein bier zijn in vergelijking met dit probleem.