Herman Van Rompuy met zijn vrouw in 2012.
Volledig scherm
Herman Van Rompuy met zijn vrouw in 2012. © BELGA

Mevrouw Van Rompuy stapt op als schepen na pesterijen van Franstalige collega's

Geertrui Windels (Respect), de vrouw van voormalig premier en voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy, heeft deze avond onverwacht ontslag genomen als schepen van Sint-Genesius-Rode. Dat doet ze uit protest tegen de jarenlange pesterijen van Franstalige collega's in de meerderheid. "Sommige collega's kregen uitdrukkelijk het verbod om mij in mails in CC te zetten", klinkt het.

 1. Franstaligen dragen Yves Ghequiere voor als burgemeester van Linkebeek, Homans: "Te zot voor woorden"

  Franstali­gen dragen Yves Ghequiere voor als burgemees­ter van Linkebeek, Homans: "Te zot voor woorden"

  In de faciliteitengemeente Linkebeek draagt de Franstalige meerderheid schepen Yves Ghequiere voor als nieuwe burgemeester. Dat heeft Damien Thiéry gezegd op een persconferentie in de Kamer. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans zal de voordracht van Yves Ghequiere onderzoeken "zoals ze elke burgemeestersvoordracht onderzoekt". Maar dat Ghequire nu wordt voorgedragen is volgens de N-VA-minister "te zot voor woorden".
 2. Vandenbroucke legt uit wat hij dan wél bedoelde met ‘schokeffect’, sp.a-voorzitter Rousseau behoudt vertrouwen in zijn kopman

  Vandenbrou­c­ke legt uit wat hij dan wél bedoelde met ‘schokef­fect’, sp.a-voorzitter Rousseau behoudt vertrouwen in zijn kopman

  Sp.a-voorzitter Conner Rousseau behoudt het volste vertrouwen in zijn kopman, minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Dat heeft hij maandag gezegd in ‘Terzake’, nadat er kritiek was ontstaan op de uitspraak van Vandenbroucke dat de sluiting van de niet-essentiële winkels een ‘schokeffect’ moest creëren. Vandenbroucke zelf benadrukte bij ‘De Afspraak’ dat hij verkeerd is begrepen.
 1. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"

 2. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet