Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © © Bart Leye

Met Sign For Me van bpost ontvang je aangetekende zendingen als je niet thuis bent

Bpost lanceert in augustus de gratis dienst Sign For Me: zo kunnen geadresseerden het merendeel van hun aangetekende zendingen meteen in de brievenbus ontvangen, ook als ze niet thuis zijn om de zending in kwestie af te tekenen. Om van die dienst gebruik te kunnen maken, moeten ze eerst een volmacht geven aan bpost. Dat kondigt het postbedrijf woensdag aan.

4 reacties

 • Benedict Grootaert

  1 jaar geleden
  Even een kleine rechtzetting van mijn vorige berichtje: ik zag net dat de dienst Sign For Me gratis was in plaats van betalend. Maar of het nu gratis is of niet: de dienstverlening waarvoor de afzender betaald heeft, wordt ongedaan gemaakt wanneer de ontvanger gebruik maakt van Sign For Me.
 • Benedict Grootaert

  1 jaar geleden
  Belangenconflict. Enerzijds belangen van afzender: deze betaalt om te weten of een persoon van vlees en bloed zending in ontvangst nam. Anderzijds belangen van ontvanger: deze betaalt om de service waarvoor afzender betaald heeft, ongedaan te maken. Ik ben geen jurist, maar voor mij voelt dit aan als contractbreuk van bpost tov afzender. Tenzij ik als afzender het recht heb om op envelop of pakket te schrijven: "Geen toestemming om zending zonder handtekening ontvanger in brievenbus te steken".
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Dat is dan geen aangetekende zending meer. Want er kan niet bewezen worden dat die zending wel echt in die postbus gekomen is en/of de geadresseerde die wel echt ontvangen heeft. Maar je blijft natuurlijk wel het tarief betalen van een aangetekende zending.
 • karin verwimp

  1 jaar geleden
  Ook al krijg ik zelden een aangetekende brief of zending, toch een heel goed idee!