(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © photo_news

Met ‘Operatie Slak’ probeert machinist zijn ontslag uit te lokken: “Ik wil weg bij de NMBS. De privésector betaalt veel beter”

Een Waalse machinist heeft deze week met opzet twee treinen met fikse vertraging laten aankomen. Met de eenmansactie die de man zelf ‘operatie slak’ noemt, wil de machinist zijn ontslag uitlokken. Dat schrijven de kranten van Sudpresse. "Dit is het opzettelijk belemmeren van het vlot spoorverkeer. Daar moet de NMBS streng op reageren", zegt Kamerlid Inez De Coninck (N-VA).

192 reacties

 • bob jansens

  5 jaar geleden
  hij hoopt op ontslag, wel dat NMBS hem "afzet" met verlies van pensioenrechten
 • Luk Janssens

  5 jaar geleden
  Luk Janssens Voor mijn part mogen ze dat soort op staande voet ontslagen en levenslang van het spoorverkeer verbannen en gemotiveerde mensen aannemen die nu geen kans krijgen. Met een jurygesprek van hooguit 10 minuten met schuin gestelde vragen lag ik eruit en mocht ik niet meer verder met mijn opleiding zonder enige vorm van herkansing. Met zo'n manier van werken en politiek gaan ze nooit aan voldoende treinbestuurders geraken bij de NMBS
 • Jean Pollet

  5 jaar geleden
  dus vele vinden het normaal dat de spelregels gedurende de match verandert worden ? ( vb al langer werken , andere voorwaarden ) De regering en de bazen gaan dit graag lezen .Normaal de beginvoorwaarde zijn de eindvoorwaarde of nieuw contract .Hoeveel word er eenzijdig verandert ?
 • Jean Pollet

  5 jaar geleden
  nogal lompe commentaren , treinen rijden dag en nacht, 24 h , zondag en werkdag .Bestuurders worden gecontroleerd met band gedurende gans de rit en hier durven sommige spreken van niet werken . Moeten veel missen; sociale , feesten verlof WE ENZ En nu zagen dat wist U ( treinbestuurder op pensioen .) Nb de job staat open; , snel inschrijven
 • Marc Bohets

  5 jaar geleden
  Laat hem een boete betalen die normaal aangerekend wordt als iemand vertragingen veroorzaakt, en schors hem een maandje zonder wedde, hij zal dan wel wat afkoelen.