Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Met maaltijdcheques mag je geen non-food kopen, maar dat wordt niet overal nageleefd: “Ontoelaatbaar”

BinnenlandAankoop van non-food met maaltijdcheques is bij wet verboden, maar uit een onderzoek van Het Belang van Limburg bij zes supermarkten blijkt dat in vijf gevallen een oogje werd dichtgeknepen. Alleen bij Carrefour geeft de kassa automatisch aan wat wel en wat niet met maaltijdcheques betaald kan worden, schrijft de krant.

25 reacties

 • boris paesen

  2 jaar geleden
  Bier is toch ook voeding want ik drink dat op, toch kan ik dit niet meer met maaltijdcheques betalen.
 • Gerd Van nieuwenhove

  3 jaar geleden
  Je kreeg vroeger maaltijdbons als er geen goedkoop bedrijfsmaaltijd kon ... En dat kan ik begrijpen ! Als nu die bedrijven met een personeels restaurant ze ook geven is dit loon of niet soms .... En dan moet je er alles mee kunnen kopen ?
 • paola nerozzi

  3 jaar geleden
  Hier zegt ene terecht nee ik vind van niet ik wil niet zeggen op kleding of andere zaken want sommige winkels nemen die voor alles maar voor wc papier keukenrol of watjes dat vind ik ook erbij horen sorry aan Aldi en andere winkels die het doen alvast bedankt moet kunnen
 • Ludo Broeders

  3 jaar geleden
  Nergens lees ik dat dit de schuld is van de vakbonden, ze wilden perse een loonopslag en hebben toen van de overheid verkregen. Ga maar eens naar een broodjesbar of frituur en daar worden ze zelfs geweigerd. Zet het toch gewoon bij op je loon en iedereen is content.
 • Jan Claes

  3 jaar geleden
  Terecht dat dit niet toegelaten is bij Carrefour. Elke winkel zou dit moeten doen. De overheid motiveert het gebruik van maaltijdcheques door een gunstiger regime voor de werkgever dus de overheid mag ook bepalen waarvoor de cheques gebruikt mogen worden.