Joost Arijs keurt zijn proefbaksels. Vanaf vrijdag is het voor echt: dan opent zijn boetiekbakkerij 'The Bakery' in de Gentse Vlaanderenstraat, naast zijn gerenommeerde patisseriezaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Arijs keurt zijn proefbaksels. Vanaf vrijdag is het voor echt: dan opent zijn boetiekbakkerij 'The Bakery' in de Gentse Vlaanderenstraat, naast zijn gerenommeerde patisseriezaak. © Wannes Nimmegeers

Met liefde en rijstijd: patissier Joost Arijs opent bakkerij waar elke croissant drie dagen werk vereist

Vrijdag opent meesterpatissier en chocolatier Joost Arijs in de Gentse Vlaanderenstraat, naast zijn patisserie, boetiekbakkerij The Bakery. De klemtoon ligt op traag gegist desembrood met een eigenzinnige toets. Daarnaast zal er ook bijzondere viennoiserie te koop zijn. Geen pistolets of boterkoeken, want “dat doet iedereen”, wel croissants aan twee euro. Duur? Welnee, want zo’n croissant vergt drie dagen werk.

19 reacties

 • Paul Boeie

  2 maanden geleden
  Die mag u van mij dan zelf opeten mr , hoe lekker hij ook is .
 • Louis Meeus

  2 maanden geleden
  Eens benieuwd hoelang het gaat open zijn?
 • Katrien Van Hauwaert

  2 maanden geleden
  Pistolets en boterkoek niet want overal verkrijgbaar. Croissants zijn niet overal verkrijgbaar? Nochtans een gewone pistolet alsook boterkoek kunnen heel lekker zijn in heel hun eenvoud.
 • Yves Vanderwitten

  2 maanden geleden
  komaan zeg, 2 euro voor 1 croissant, dat is er dik over - en 3 dagen werk, lach met een ander, precies of je daar effectief 3 dagen mee bezig bent ...
 • Rita Prosse

  2 maanden geleden
  Je hebt alleen succes als je onderscheidt in je beroep.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Gedeserteerde Wagner-commandant over wreedheden aan het front: “Huurlingen werden doodgeschoten voor de ogen van iedereen”

  Gedeser­teer­de Wag­ner-commandant over wreedheden aan het front: “Huurlingen werden doodgescho­ten voor de ogen van iedereen”

  Andrej Medvedev (26) is een ex-commandant van de Russische Wagner-groep die deserteerde en naar Noorwegen vluchtte. In een interview met CNN vertelt hij over de vaak wrede behandeling van de Wagner-huurlingen, die doorgaans naar het front worden gestuurd zonder al te veel richtlijnen. De wreedheden die hij zag, deden hem naar eigen zeggen ervoor kiezen om te deserteren.