Strandvakantie met het gezin? De Belgische reissector eist snel duidelijkheid omtrent toeristische reizen naar het buitenland. Brussels Airlines heropent vanaf april haar netwerk naar populaire vakantiebestemmingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Strandvakantie met het gezin? De Belgische reissector eist snel duidelijkheid omtrent toeristische reizen naar het buitenland. Brussels Airlines heropent vanaf april haar netwerk naar populaire vakantiebestemmingen. © Thinkstock

Met eigen bubbel, binnen Europa en in kleine accommodaties: staat de deur voor reizen weer op een kier?

Zullen we in de paasvakantie kunnen reizen naar het buitenland? En wat met de zomervakantie? Alvast Brussels Airlines bereidt zich op de zomer voor met de heropening van populaire vakantiebestemmingen. Maar touroperator TUI krijgt bitter weinig boekingen. Slechts met mondjesmaat boekt de Belg voor de eigen bubbel zomervakanties in Spanje, Griekenland of Turkije. “De overheid heeft reizigers gestigmatiseerd”, klinkt het verbolgen bij de Vlaamse  Vereniging van Reisbureaus. Kan reizen binnenkort weer? De Europese Commissie vraagt ons land wel om het verbod op niet-essentiële reizen te herbekijken.

  1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
    Play

    Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

  2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
    Play

    Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"