Met contactonderzoek proberen we samen te verhinderen dat het coronavirus opnieuw opflakkert.
Volledig scherm
Met contactonderzoek proberen we samen te verhinderen dat het coronavirus opnieuw opflakkert. © thinkstock

Met dit telefoonnummer zal de overheid je bellen bij contactonderzoek (en je hoeft geen angst te hebben voor verklikking)

Het Vlaams Parlement heeft woensdag het nooddecreet goedgekeurd dat de zogenaamde ‘contacttracing’ van Covid-19-patiënten mogelijk maakt. Op 11 mei gaat de telefonische contactopsporing van start. Die opsporing gebeurt vanuit één specifiek telefoonnummer. Krijg je telefoon van een ander nummer, dan heb je geen echte onderzoeker aan de lijn. Alles gebeurt ook anoniem en de informatie die je geeft, wordt niet gebruikt om te controleren of je de maatregelen van de overheid naleeft.

15 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  3 jaar geleden
  En waar is nu plotseling de wet op de privacy ? Voor verklikkers is er in de samenleving geen enkele plaats .
 • pierre de smet

  3 jaar geleden
  Ben je verplicht hier aan mee te werken ? Is dit geen schending van het beroepsgeheim ? Denk nu niet dat er aan de andere kant allemaal dokters zitten om alles te noteren . Dat ze liever maken dat men aan degelijke en betaalbare mondmaskers geraakt .
 • Nicole Vogelaere

  3 jaar geleden
  dan gaat men er van uit dat iedereen een smartphone heeft. zovelen hebben die niet, ik hoef die dingen ook niet, gsm neem ik zelfs nooit ergens mee
 • rene Adriaenssens

  3 jaar geleden
  Wordt eens wakker als men in farma bedrijven 22000 personeelsleden met onderaanneming ,contractors, mensen van interim wil werken. Dan zijn deze mensen alle besmet om dat iedereen er mee in aanraking komt.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Neem nog aan dat het de echte is die je bezoekt. Welke garantie heb je dat hij virusvrij is.
 1. “Mijn boek wordt verboden.” Omstreden prof UGent mag niet langer alleen zijn eigen vak geven
  PREMIUM

  “Mijn boek wordt verboden.” Omstreden prof UGent mag niet langer alleen zijn eigen vak geven

  Professor psychologie Mattias Desmet (UGent) mag niet langer alleen zijn vak ‘Cultuur en Maatschappijkritiek’ geven. Eerder getuigden studenten bij HLN.be hoe hij in zijn lessen “flirtte met vergelijkingen tussen de coronamaatregelen en de Holocaust”. Ook zijn boek ‘Psychologie van het totalitarisme’ wordt geschrapt, omdat de UGent oordeelt dat het - met stellingen dat niet het virus, maar wel een proces van “collectieve hypnose” het probleem was tijdens de pandemie - niet voldoet aan de wetenschappelijke standaarden.
 2. Contactonderzoek tegen 11 mei "volledig operationeel”, Wouter Beke roept burgers op om “eerlijk en consequent” te zijn

  Contacton­der­zoek tegen 11 mei "volledig operatio­neel”, Wouter Beke roept burgers op om “eerlijk en consequent” te zijn

  De Vlaamse regering heeft een externe partner aangeduid voor de uitrol van het onderzoek waarmee de contacten van coronapatiënten in kaart moet worden gebracht. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Het gaat om een consortium van verschillende callcenters, de vijf mutualiteiten en consultant KPMG. Het systeem zal vanaf 11 mei “volledig operationeel” zijn, maakt Beke zich sterk, “met de benodigde capaciteit”. Vlaams parlementslid Hannes Anaf (sp.a) zegt dat de verklaringen van Beke toch niet helemaal kloppen met wat Dirk De Wolf, administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag in de commissie Welzijn heeft gezegd.