Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. © archieffoto Photo News

Met dit plan wil de horeca op 1 april openen: controle op luchtkwaliteit, mondmaskers en 1 juli als dag van de bevrijding

Met het 'Safe Spring'-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden te openen. "Mensen blijven niet in hun kot, zien we meer en meer", zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. "Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen." Van 1 april tot 1 juli moet de sector dan stap voor stap heropenen. Dit zijn alle details uit het plan.

219 reacties

 • Hans Benoit

  1 maand geleden
  Heropening horeca?Sommigen zijn na 2 glazen al"vergeten"dat er zoiets bestaat als corona.
 • Pieter Declercq

  1 maand geleden
  van mij mag de horeca gerust open, maar zeggen van gecontroleerd da is zever é, hoe zagen die terrassen et vorig jaar uit , propvol en niemand die nog iets van moeite deed in het mooie weer
 • Harry hermans

  1 maand geleden
  Horeca en kappers dicht
 • Ronny Dekimpe

  2 maanden geleden
  Een jaar houd ik mij reeds strikt aan de regels. Wat heeft het tot op heden opgebracht? Niks. Heb ik zin om op een veilige manier en aangename manier een terrasje te doen? Zeker en vast. Als dit al niet meer kan, dan zijn wij nog steeds ver van huis. En iedereen die kritiek wil spuien omtrent een veilige opening van de horeca, één oplossing: Blijf in uw kot.
 • Jan Berghs

  2 maanden geleden
  Hoe gek kan dit plan niet zijn , ze houden hun in de parken en op de pleinen nog niet aan de Corona regels . Hoe kan je nu zoiets goed praten .
 1. Steven Van Gucht: “Zonder goede opvolging van de maatregelen gaat curve niet naar beneden, en riskeren we op een plateau te blijven steken”
  Play

  Steven Van Gucht: “Zonder goede opvolging van de maatrege­len gaat curve niet naar beneden, en riskeren we op een plateau te blijven steken”

  Het Overlegcomité heeft gisteren een reeks versoepelingen aangekondigd die trapsgewijs in werking zullen treden, op voorwaarde dat de epidemiologische situatie dat toelaat. Volgens viroloog Steven Van Gucht zijn de doelstellingen haalbaar, al wijst hij erop dat de situatie op dit moment nog niet rooskleurig is. “We zitten in het midden van de golf, en de weg naar beneden moeten nog op een overtuigende manier worden ingezet. We moeten ons dus nog enkele weken houden aan de bestaande maatregelen”, klinkt het bij HLN LIVE.
 2. De Grote Horeca-enquête van Telefacts NU: we verlangen naar een frisse pint op café en willen dat de horeca coronaproof georganiseerd wordt
  PREMIUM

  De Grote Horeca-enquête van Telefacts NU: we verlangen naar een frisse pint op café en willen dat de horeca corona­proof georgani­seerd wordt

  Zeven op de tien Vlamingen wil zo snel mogelijk weer op restaurant en de helft van de bevolking verlangt naar een frisse pint op café. De nood is hoog, dat blijkt uit ‘De Grote Horeca-enquête’ die Telefacts NU liet uitvoeren bij 1.000 Vlamingen. Daaruit komt ook naar voren dat we nog steeds achter de sluiting van de horeca staan en dat we denken dat de prijzen na de lockdown met 12% zullen stijgen. Vanavond om 21u55 kan je alle resultaten zien in Telefacts NU. Wij lichtten al een tipje van de sluier op en zetten de opvallendste resultaten op een rij.
 3. Vandenbroucke investeert in psychologische en psychiatrische bijstand aan jongeren
  3

  Vandenbrou­c­ke investeert in psychologi­sche en psychiatri­sche bijstand aan jongeren

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) neemt maatregelen om de psychologische en psychiatrische hulp aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen te verhogen. Er komt een opschaling van de opnamecapaciteit in de ziekenhuizen en bovendien maakt hij 20 miljoen euro vrij voor extra personeel. Beide maatregelen moeten onmiddellijk een antwoord bieden op de vraag naar hulp, aldus Vandenbroucke.
 1. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?

 2. Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?
  Play
  Blind Getrouwd

  Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?