Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Mentaal welbevinden daalt richting niveau lockdown

Mensen in alle sectoren en alle provincies zitten de laatste twee weken minder goed in hun vel. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. Vooral bij deelnemers die werkzaam zijn in het onderwijs en de gezondheidszorg gaat het mentale welbevinden de verkeerde kant uit.

8 reacties

 • Marc Stromberg

  4 maanden geleden
  Het moet eindelijk afgelopen zijn dat de Vlaamse nva ministers altijd maar de economie willen laten draaien en de winkels en cafés openhouden. De gezondheid van de burgers is belangrijker nu. Zodat er na de crisis genoeg gezonde mensen zijn. Die kosten dan minder en brengen dan meer op. Maar zover denken ze niet na.
 • Camylle Verbruggen

  4 maanden geleden
  Al 85 uur aan het wachten op mijn testresultaat. In Woluwe. Niet per se de laagste financiële achtergrond...
 • Christian De witte

  4 maanden geleden
  Als de overheid hun prioriteiten niet snel wijzigen en de economie boven het welzijn van de mensen blijft plaatsen zal het nog veel erger worden. Wat uiteindelijk als een boomerang gaat terug komen. Met vele afwezigen zieken komt de economie en welvaart ook onder druk te staan en fel inkrimpen.
 • Kim Verpoorter

  4 maanden geleden
  Ik ben zes maanden thuis geweest om van daaruit te werken en heb me toen beter gevoeld dan ooit te voren! Een lockdown is niet voor ieders welbevinden slecht zoals men hier beweert! 
 • Maria Wijnants

  4 maanden geleden
  Als ons leven nog alleen uit werken bestaat waar zijn we dan mee bezig? Moedeloos wordt men daarvan. Alleen in ons kot zonder sociale contacten dat houdt niemand vol. Dan dreigen ze nog met Lock down, dan zijn het weeral dezelfde die moeten doorwerken en anderen die te veel vrije tijd hebben.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis