Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Mensenrechtenhof: “Slachtoffers van seksueel misbruik in kerk kunnen Vaticaan niet aanklagen”

Slachtoffers van seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk kunnen het Vaticaan en de paus niet aanklagen. Ze hebben ongelijk gekregen van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Openbaar ministerie vraagt vrijspraak na rechtstreekse dagvaarding tegen Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert
  Gent

  Openbaar ministerie vraagt vrijspraak na recht­streek­se dagvaar­ding tegen Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert

  Een langlopend conflict tussen Egbert Lachaert, de voorzitter van de Open Vld, en Gert Van Mol, de man achter de satirische website ‘t Scheldt, werd woensdagmiddag uitgevochten in de Gentse correctionele rechtbank. Dat gebeurde na een rechtstreekse dagvaarding aan het adres van Lachaert. Frank Scheerlinck, advocaat van Van Mol, vond een loophole om de parlementaire onschendbaarheid van Lachaert te omzeilen. Het openbaar ministerie verklaarde de dagvaarding ontvankelijk, maar meent dat er van schending van beroepsgeheim, waarvan Lachaert beschuldigd wordt, geen sprake is.
 1. Veearts krijgt heel wat tegenwind in hoorzitting over vaccinatieplicht: “Uw discours is ronduit crimineel”
  Play

  Veearts krijgt heel wat tegenwind in hoorzit­ting over vaccinatie­plicht: “Uw discours is ronduit crimineel”

  In de Kamercommissie Gezondheid is de reeks hoorzittingen over de vaccinatieplicht gestart met Luc Herry van artsenvakbond BVAS en de vaccinkritische veearts Geert Vanden Bossche. Herry pleitte duidelijk voor een verplichting, onder meer omdat de druk op de zorg en de economie dan wordt verlicht én de gecontesteerde coronapas op de schop kan. Vanden Bossche beweerde dat vaccins het immuunsysteem verstoren, een stelling die hem heel wat tegenwind opleverde. Sophie Rohonyi (DéFI) noemde zijn discours zelfs “ronduit crimineel”.
 2. Geweld tegen politie lijkt af te nemen, maar nog altijd 28 incidenten per dag: “Hoelang kunnen wij dit nog tolereren?”

  Geweld tegen politie lijkt af te nemen, maar nog altijd 28 incidenten per dag: “Hoelang kunnen wij dit nog tolereren?”

  Het aantal proces-verbalen voor geweldplegingen tegen de politie is in 2021 met bijna één vierde gedaald ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit cijfers opgevraagd door CD&V-Kamerlid Franky Demon. Het lijkt dus in de juiste richting te gaan, maar we zijn er nog niet. Dat schrijft korpschef Yves Asselman in een open brief: “De wijze waarop politiemensen aangepakt werden, roept bij mij een beeld op van oorlogsvoering.”