Annelies Verlinden (CD&V)
Volledig scherm
PREMIUM
Annelies Verlinden (CD&V) © Jan De Meuleneir / Photo News

“Mensen weten dat er een probleem is met de koopkracht. Politici durven dat nauwelijks te zeggen”: Annelies Verlinden (CD&V) opvallend scherp in interview

Annelies Verlinden (CD&V) is niet het soort politica dat scherp uithaalt. Maar het spektakel in de politiek wil ze met een chirurgisch mesje fileren: “Politiek gaat vandaag te vaak over de ijdelheid van politici. Het lijkt soms op een speelplaatshiërarchie, met de luide roepers bovenaan. En wat brengt dat op?”

 1. ASSISEN. Weet de glazenwasser het nog of weet hij het niet?
  PREMIUM

  ASSISEN. Weet de glazenwas­ser het nog of weet hij het niet?

  Sinds zijn aanhouding vierenhalf jaar geleden beweert ex-glazenwasser Stephaan Du Lion dat hij zich niet meer exact kan herinneren hoe hij zijn vier slachtoffers doodde. Andere details rakelt hij echter nog wel op. Kan dat? “Er zijn maar drie opties voor het selectief geheugenverlies van Du Lion”, zeggen de gerechtspsychiaters. “Hij is het vergeten. Hij heeft het verdrongen. Of hij wendt iets voor.” Twee van de drie kunnen we sinds gisteren schrappen.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. 9 verdachten in België onder aanhoudingsbevel bij operatie tegen Chinese mensensmokkelnetwerk

  9 verdachten in België onder aanhou­dings­be­vel bij operatie tegen Chinese mensensmok­kel­net­werk

  Bij de gerechtelijke operatie tegen een Chinees mensensmokkel- en prostitutienetwerk zijn gisteren in totaal 27 personen opgepakt in België. Negen van hen zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor mensenhandel en witwassen. Dat meldt het federaal parket. In Zwitserland werden ook twee personen opgepakt, van wie België nu de overlevering vraagt.