Volledig scherm
© Getty Images

Mensen met verslaving moeten tot vier maanden wachten op behandeling

De meeste mensen met een verslaving moeten tot vier maanden wachten vooraleer ze in behandeling kunnen. Dat blijkt uit cijfers die Groen-parlementslid Jeremie Vaneeckhout heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). "Mensen met een verslaving grijpen sneller naar drank of drugs omdat corona voor stress zorgt. Net nu blijkt dat de zorg voor verslaafden te weinig aandacht krijgt in het beleid van minister Beke", zegt Vaneeckhout.

10 reacties

 • raf peeters

  1 maand geleden
  Wat erger is de wachttijden om een CT scan te ondergaan (2 maand) momenteel en dat is ook niet normaal.Onlangs heb ik een oudje(78) die een scan moest krijgen maar ge-zien de lange wachttijden gewoon via de spoed binnen gebracht en gelukkig of ze was er niet meer(had tumor in de maag) ..
 • Sanders Dejong

  1 maand geleden
  Daar moet geen belastinggeld in gestoken worden.
 • cecile de boyzere

  1 maand geleden
  Wat is er belangrijker ? Een kankerpatiënt ? Een chronisch pijnpatiënt ? Iemand met een ernstige ziekte zoals bijvoorbeeld MS ? Die wachten met deze pandemie net zolang. Ik heb met verslaafden gewerkt, en neen bedankt nooit meer. Meer zeg ik er ook niet over. Tijdverspilling.
 • Edwin Eekelaers

  1 maand geleden
  In plaats van zagen over de politieke kleur van die gast zouden ze beter iets doen aan de problematiek. Minder verslaafden maakt dat die dealers ook zullen verdwijnen.
 • anna vandenberg

  1 maand geleden
  Groen is een populistische wereldvreemde partij die de naam Groen niet verdiend. Drugverslaafden moeten er niet zijn de oorzaak aanpakken in hun wijken waar ze het meeste kiezers hebben. De drugbaronnen zijn baas in hun wijken en ontwrichten hele gezinnen, maar Groen wil liever heel de samenleving stigmatiseren dan de oorzaken aanpakken.
 1. ‘Hardleerse' Lidl mag weer open na overleg met burgemeester: “Misverstanden opgehelderd”
  Vilvoorde

  ‘Hardleerse' Lidl mag weer open na overleg met burgemees­ter: “Misver­stan­den opgehel­derd”

  Burgemeester Hans Bonte (Sp.a) heeft donderdagmiddag supermarkt Lidl op het Heldenplein laten sluiten. “De politie hield er een controle op het naleven van de coronamaatregelen. Die werden op verschillende vlakken geschonden, en dat is niet de eerste keer”, mopperde Bonte. Maar na een gesprek met Lidl zijn de misverstanden opgehelderd: “Van zware overtredingen was geen sprake.”
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king