“De onaangepaste samenleving is onze grootste handicap. De aparte samenlevingen die men voor ons heeft gecreëerd houden onze inclusie tegen. Leven in instellingen beperkt je persoonlijke autonomie en vrijheid als mens”, vindt Hadad.
Volledig scherm
“De onaangepaste samenleving is onze grootste handicap. De aparte samenlevingen die men voor ons heeft gecreëerd houden onze inclusie tegen. Leven in instellingen beperkt je persoonlijke autonomie en vrijheid als mens”, vindt Hadad. © Vincent Duterne/photonews

Mensen met handicap komen op straat voor gelijke kansen met Freedom Drive door Brussel: “We missen betaalbare en toegankelijke huisvesting”

Al stappend of rollend trekken mensen met een handicap dinsdag door de regen van het Jubelpark naar het Europees parlement. Met de protestoptocht klaagt het Europees Netwerk voor Onafhankelijk Leven (ENIL) aan dat ze in België te weinig kansen krijgen om in de samenleving een waardig en onafhankelijk leven te leiden.

  1. Dakloze rolstoelgebruiker Renzy (22) doolt elke dag met trein en bus door heel Vlaanderen: “Mijn manier om niet op straat te moeten leven”
    PREMIUM
    Oudenaarde/Kruisem/Zottegem

    Dakloze rolstoelge­brui­ker Renzy (22) doolt elke dag met trein en bus door heel Vlaanderen: “Mijn manier om niet op straat te moeten leven”

    “Hoe is het mogelijk dat in een ontwikkeld land als het onze een 22-jarige met een beperking hopeloos aan zijn lot kan worden overgelaten?”, vraagt Renzy Planchon zich af. De rolstoelgebruiker leeft sinds enkele weken noodgedwongen op straat, maar ook in bussen en treinwagons. “Er moet toch een job bestaan die ook voor mij doenbaar is?”