Beeld ter illustratie. Het rapport onderzocht niet enkel mensen met een door de overheid erkende handicap, maar ook alle personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap, die daardoor moeilijker in de samenleving kunnen participeren.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Het rapport onderzocht niet enkel mensen met een door de overheid erkende handicap, maar ook alle personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap, die daardoor moeilijker in de samenleving kunnen participeren. © Shutterstock

Mensen met een handicap stuiten nog te vaak op hindernissen in de maatschappij

Vlamingen met een handicap ervaren nog steeds meer maatschappelijke hindernissen dan personen zonder handicap. Dat blijkt woensdag uit een rapport van Statistiek Vlaanderen. De kloof blijft op verschillende vlakken zoals onderwijs, participatie op de arbeidsmarkt en gezondheid onmiskenbaar groot.

  1. KIJK LIVE. Hilde Crevits blikt vooruit op nieuwe functie als minister van Welzijn: “Mentale veerkracht op peil houden en personeelstekort in zorg aanpakken”
    Play

    Hilde Crevits blikt vooruit op nieuwe functie als minister van Welzijn: “Mentale veerkracht op peil houden en personeels­te­kort in zorg aanpakken”

    Hilde Crevits (CD&V) volgt Wouter Beke op als Vlaams minister van Welzijn. Haar bevoegdheden Werk, Economie en Landbouw gaan naar Jo Brouns (47), die momenteel nog Vlaams parlementslid is. De 150 leden van de partijraad keurden het voorstel van de CD&V-top met 87 procent goed. De kersverse CD&V-minister Jo Brouns reageerde bij HLN LIVE op zijn aanstelling. “Ik ben bereid om te doen wat elke Vlaamse ondernemer elke dag doet, en dat is keihard werken”, klonk het onder meer. Crevits en Brouns gaven ook een persconferentie. Daarop blikte Crevits al eens vooruit op haar nieuwe functie als minister van Welzijn.