Overlegcomité, Carl Devos.
Volledig scherm
PREMIUM
Overlegcomité, Carl Devos. © PhotoNews,

“Men vreest door barometer veel politieke vrijheid te verliezen": politico­loog Carl Devos beant­woordt de belangrijk­ste vragen over coronabaro­me­ter

Derde keer goede keer? De coronabarometer heeft al heel wat voeten in de aarde gehad, maar minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) is nu overtuigd dat de barometer er komt. Het instrument zou voorspelbaarheid en perspectief moeten brengen, maar hoe waarschijnlijk is dat? Politicoloog Carl Devos beantwoordt de belangrijkste vragen over deze derde poging: “Als hij er weer niet komt, dan keldert het vertrouwen een zoveelste keer.”

222 reacties

 • Willy van craen

  5 maanden geleden
  We hebben tot nu toe de beste regering in het vooruitschuiven van problemen. Als ze maar niet moeten beslisse en als ze het dan doen moeten ze het een week later terugschroeven. Nu nog de show in kamer over vacinatieplicht.
 • Gino Denil

  6 maanden geleden
  Onze politici hebben structuur en wat zachte dwang nodig. Zou dus een goede zaak zijn zo een corona barometer.
 • guido Bervoets

  6 maanden geleden
  Stef De Vos Wie kon de Zweedse regering met N-VA met een overweldigende Vlaamse meerderheid met een gerust gemoed vertrouwen? Kijk maar wat er in november 2018 is gebeurd. Waar was de zin voor relativisme toen?
 • Stef De Vos

  6 maanden geleden
  De situatie in de media in Vlaanderen is danig veranderd, dat wie niet pro-Vivaldi is, schrijft of zich uitspreekt, al snel als contra wordt bestempeld en als een N-VA-favoriet wordt beschouwd. Waar is de zin voor relativisme? Wie in Vlaanderen kan Vivaldi met een Vlaamse minderheid met een gerust gemoed vertrouwen?
 • guido Bervoets

  6 maanden geleden
  Uit zo een barometer komt ook alleen maar wat men erin gestopt heeft. Niks meer en niks minder. Dat is geen wondermiddel hoor.
 1. Rentelasten op federale schuld zullen volgend jaar voor eerst in lange tijd stijgen

  Rentelas­ten op federale schuld zullen volgend jaar voor eerst in lange tijd stijgen

  De nieuwe en hogere interestvoeten hebben het Federaal Agentschap van de Schuld zijn verwachtingen op enkele maanden tijd danig doen bijstellen. Het ziet er nu naar uit dat de rentelasten op de federale schuld al in 2023 voor het eerst in lange tijd weer zullen stijgen. Dat heeft het agentschap maandag te kennen gegeven bij de presentatie van zijn jaarverslag 2021. Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) ziet in de stijgende rentelasten een extra argument om de structurele uitdagingen van ons land aan te pakken.