Beeld ter illustratie. Melkkoeien in een melkveehouderij. Het Algemeen Boerensyndicaat is boos dat supermarktketen Albert Heijn uitpakt met extreem lage melkprijzen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Melkkoeien in een melkveehouderij. Het Algemeen Boerensyndicaat is boos dat supermarktketen Albert Heijn uitpakt met extreem lage melkprijzen. © Photo News

Melkveehouders dreigen met protestacties bij Albert Heijn

Melkveehouders dreigen met prikacties bij supermarktketen Albert Heijn. Ze zijn boos omdat de keten uitpakt met extreem lage melkprijzen. Volgens het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) worden zuivelproducten ingezet als lokmiddel en gebeurt de prijzenslag ten koste van de boer.

6 reacties

 • gust van langenhove

  1 jaar geleden
  Robot is de nieuwe melkboer , en dan dalen de prijzen .
 • René Verhoeven

  1 jaar geleden
  Hebben ze zelf veel schuld aan, het melkquotum werd afgeschaft en het volgende was overal uitbreiden en nieuwe stallen bijbouwen met dubbel zoveel koeien, gevolg veel meer productie en zelfde afname, dus dan blijft de prijs te laag natuurlijk. Hadden ze het wat kleinschaliger gehouden, dan was er schaarste in melk en zou de prijs verdubbelen.
 • Guido Verlinden

  1 jaar geleden
  Maak geen contract met AH.!!
 • Marc Maresceau

  1 jaar geleden
  Ik koop melk van Fairebel, in alle supermarkten te koop. Iets duurder en de boer krijgt zoals de naam het zegt een faire prijs voor zijn werk. Alle supermarktketens zetten hun leveranciers tegen de muur. Ofwel onze prijs ofwel mag de boer zijn melk in de goot gieten. IK denk dat men de aankoopkracht en middelen van de supermarktketens zwaar onderschat…
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Ik betaal graag het dubbele voor melk als de koe een beter leven krijgt. Koe in de wei!
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.