Beeld ter illustratie. Melkkoeien in een melkveehouderij. Het Algemeen Boerensyndicaat is boos dat supermarktketen Albert Heijn uitpakt met extreem lage melkprijzen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Melkkoeien in een melkveehouderij. Het Algemeen Boerensyndicaat is boos dat supermarktketen Albert Heijn uitpakt met extreem lage melkprijzen. © Photo News

Melkveehouders dreigen met protestacties bij Albert Heijn

Melkveehouders dreigen met prikacties bij supermarktketen Albert Heijn. Ze zijn boos omdat de keten uitpakt met extreem lage melkprijzen. Volgens het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) worden zuivelproducten ingezet als lokmiddel en gebeurt de prijzenslag ten koste van de boer.

6 reacties

 • gust van langenhove

  2 maanden geleden
  Robot is de nieuwe melkboer , en dan dalen de prijzen .
 • René Verhoeven

  2 maanden geleden
  Hebben ze zelf veel schuld aan, het melkquotum werd afgeschaft en het volgende was overal uitbreiden en nieuwe stallen bijbouwen met dubbel zoveel koeien, gevolg veel meer productie en zelfde afname, dus dan blijft de prijs te laag natuurlijk. Hadden ze het wat kleinschaliger gehouden, dan was er schaarste in melk en zou de prijs verdubbelen.
 • Guido Verlinden

  2 maanden geleden
  Maak geen contract met AH.!!
 • Marc Maresceau

  2 maanden geleden
  Ik koop melk van Fairebel, in alle supermarkten te koop. Iets duurder en de boer krijgt zoals de naam het zegt een faire prijs voor zijn werk. Alle supermarktketens zetten hun leveranciers tegen de muur. Ofwel onze prijs ofwel mag de boer zijn melk in de goot gieten. IK denk dat men de aankoopkracht en middelen van de supermarktketens zwaar onderschat…
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Ik betaal graag het dubbele voor melk als de koe een beter leven krijgt. Koe in de wei!