Sp.a-Kamerlid Melissa Depraetere en PS-voorzitter Paul Magnette.
Volledig scherm
Sp.a-Kamerlid Melissa Depraetere en PS-voorzitter Paul Magnette. © Belga/Photonews

Melissa Depraetere (sp.a): “Paul Magnette zou sterke leider zijn”

PolitiekAls het van Kamerlid Melissa Depraetere (sp.a) afhangt, zou PS-voorzitter Paul Magnette een goede kandidaat zijn voor het premierschap in de Vivaldi-coalitie. Dat zegt Depraetere in Knack. In partijkringen valt te horen dat sp.a geen veto's stelt tegen deze of gene kandidaat.

 1. Steeds meer mondmaskers komen in zee terecht, FOD Volksgezondheid lanceert campagne: “De zee begint bij jezelf”

  Steeds meer mondmas­kers komen in zee terecht, FOD Volksge­zond­heid lanceert campagne: “De zee begint bij jezelf”

  Door de coronacrisis duiken vandaag ook mondmaskers op, niet alleen als zwerfvuil op straat, maar ook in zee. Via de wind en de waterlopen komen ze daar terecht. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid start daarom een sensibiliseringscampagne om mensen bewust te maken van de impact van dit afval op waterlopen en hen aan te zetten hun mondmasker niet te verliezen. Opvallend: het kan tot 450 jaar duren vooraleer mondmaskers afbreken in het milieu.
 2. 15 maanden cel voor IT-specialist die ex als geheime aanbidder maandenlang stalkt
  Oudsbergen

  15 maanden cel voor IT-specialist die ex als geheime aanbidder maanden­lang stalkt

  Bijzonder verregaand en uiterst ernstig. Zo bestempelde de strafrechtbank het gedrag van de 37-jarige IT-specialist uit Oudsbergen die zijn ex-partner lange tijd zwaar belaagde. Maandenlang steunde hij zijn ex in haar zoektocht naar haar ‘geheime stalker’, die haar leven onmogelijk maakte. Tot het slachtoffer ontdekte dat de vader van haar zoontje zelf de boosdoener was. De man, die zelfs naaktopnames van het slachtoffer maakte door het raam van haar woning zonder dat ze dat wist, kreeg 15 maanden cel, waarvan tien met uitstel. “Hij verloor helemaal zijn pedalen.”