Sp.a-Kamerlid Melissa Depraetere en PS-voorzitter Paul Magnette.
Volledig scherm
Sp.a-Kamerlid Melissa Depraetere en PS-voorzitter Paul Magnette. © Belga/Photonews

Melissa Depraetere (sp.a): “Paul Magnette zou sterke leider zijn”

PolitiekAls het van Kamerlid Melissa Depraetere (sp.a) afhangt, zou PS-voorzitter Paul Magnette een goede kandidaat zijn voor het premierschap in de Vivaldi-coalitie. Dat zegt Depraetere in Knack. In partijkringen valt te horen dat sp.a geen veto's stelt tegen deze of gene kandidaat.

 1. Magnette over het gevoelige abortusdossier: “Wij vragen enkel dat debat in parlement voortgezet wordt”

  Magnette over het gevoelige abortusdos­sier: “Wij vragen enkel dat debat in parlement voortgezet wordt”

  Kan Vivaldi uit de startblokken schieten? De vraag blijft op tafel liggen, nu acht (!) partijvoorzitters uit elkaar gegaan zijn zonder akkoord over abortus of de kernuitstap. In het RTBF-programma ‘Jeudi en Prime’ kwam PS-voorzitter Paul Magnette tekst en uitleg geven over de ‘formatiepoging van de laatste kans’. “Het abortusdossier? We vragen enkel dat het debat in het parlement voortgezet wordt.”
 2. LIVE. Vraag om steun bij OCMW Antwerpen stijgt met 42 procent - Amper 8 procent van Vlamingen vraagt maatregelen op kerstavond volledig op te heffen
  Play

  LIVE. Vraag om steun bij OCMW Antwerpen stijgt met 42 procent - Amper 8 procent van Vlamingen vraagt maatrege­len op kerstavond volledig op te heffen

  De coronacijfers in ons land blijven dalen. Elke dag worden op dit moment gemiddeld nog 3.298 mensen in België besmet met het coronavirus. In de ziekenhuizen worden nog elke dag 294 mensen opgenomen. Ook het aantal dagelijkse overlijdens neemt langzaam verder af, gemiddeld sterven er dagelijks 165 mensen aan Covid-19. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills