Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Meldpunt voor tienerpooierslachtoffers blijft te weinig gekend binnen sector

Het erkende meldpunt voor mogelijke slachtoffers van tienerpooiers - of "loverboys" - van vzw Payoke in Antwerpen heeft in 2021 zowat 130 meldingen ontvangen. Het aantal informatieve vragen neemt echter hand over hand toe, wat erop zou wijzen dat het sinds 2019 bestaande meldpunt nog steeds onvoldoende gekend is binnen de jeugdwelzijnssector.

 1. Payoke trekt aan alarmbel over lamgelegde werking met tienerpooierslachtoffers

  Payoke trekt aan alarmbel over lamgelegde werking met tienerpooi­erslacht­of­fers

  Het meldpunt rond tienerpooiers - of "loverboys" - en hun slachtoffers van vzw Payoke in Antwerpen kreeg in 2020 (al) 117 aanmeldingen, maar heeft vanwege de coronacrisis en de opeenvolgende lockdowns nauwelijks intakegesprekken kunnen voeren met de (mogelijke) slachtoffers. Dat zegt Payoke-directeur Klaus Vanhoutte, die aan de alarmbel trekt over de problematiek. "Dergelijke gesprekken met kinderen in een instelling of uit een moeilijke socio-economische situatie kan je echt niet online of over de telefoon voeren, daar is het onderwerp veel te gevoelig voor", aldus Vanhoutte. "De impact hiervan is enorm."
 1. Nathalie (37) werd slachtoffer van een loverboy: “Ik zag hem als de ware. Maar hij werd mijn pooier”
  PREMIUM

  Nathalie (37) werd slachtof­fer van een loverboy: “Ik zag hem als de ware. Maar hij werd mijn pooier”

  Geheimen. We steken ze weg, houden ze stil, bewaken ze met ons leven. Redactrice Sabine Vermeiren luisterde naar Vlamingen die wél praten. Eén keer alles op tafel. En dan nooit meer. Vandaag: Nathalie (37) was zestien toen ze verliefd werd. Alles zou ze voor hem gedaan hebben. Dééd ze ook. Zelfs haar lichaam verkopen. Nathalie zou uiteindelijk meer dan tien jaar in de greep van loverboys blijven. Tot ze hulp vond, zich vrijkocht en een nieuw leven begon - als bankbediende.