Lyzea onderging een tracheotomie (een buisje in de luchtpijp). Tegenwoordig volstaat een masker om haar ‘s nachts in leven te houden.
Volledig scherm
Lyzea onderging een tracheotomie (een buisje in de luchtpijp). Tegenwoordig volstaat een masker om haar ‘s nachts in leven te houden. © SP

Meisje uit La Louvière (6) flirt met de dood telkens wanneer ze in slaap valt

Telkens wanneer een meisje uit La Louvière in slaap valt, flirt ze met de dood. Lyzéa (6) zit opgezadeld met het syndroom van Ondine, een uiterst zeldzame aandoening waarbij ze niet altijd controle heeft over haar ademhaling. Een ventilator houdt haar op die cruciale momenten in leven.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Topondernemer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”
  33

  Toponderne­mer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”

  Een aantal jaar geleden kondigde Antwerps topondernemer Fernand Huts aan dat hij zou investeren in onderzoek naar en de bouw van speciale fabrieken die plastic kunnen omvormen naar de oorspronkelijke grondstoffen. Vollédige recyclage dus. In een interview met ‘VTM Nieuws’ claimt hij vandaag dat de proefinstallatie van zijn dochterbedrijf, de Antwerpse afvalverwerker Indaver, er dankzij onderzoek nu ook echt in geslaagd is die volledige recyclage uit te voeren.