VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Meisje (14) bewusteloos uit zee gehaald door redders

UpdateIn Koksijde is vandaag rond 14.30 uur een meisje gered uit zee door de strandredders. Het Franstalig meisje van 14 jaar zat een veertigtal meter ver in zee, in een bewaakte zone. "We stonden er eigenlijk letterlijk op te kijken en zagen hoe het meisje niet op eigen houtje terugraakte door de stroming en begon te spartelen."

 1. Vandenbroucke stelt voor om kinderen na hoogrisicocontact toch naar school te laten gaan
  130

  Vandenbrou­c­ke stelt voor om kinderen na hoogrisico­con­tact toch naar school te laten gaan

  Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) stelt voor om tijdelijk kinderen, die een hoogrisicocontact hebben gehad maar negatief testen op het coronavirus, toch naar school te laten gaan. Voorts wil hij ook af van de verplichting om een klas te sluiten na vier besmettingen. Dat standpunt verdedigt hij op de voorbereidende vergadering op de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid van woensdag.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.