Jeroen van Haute is leraar 6de middelbaar en is alert voor jongeren die het moeilijk hebben
Volledig scherm
Jeroen van Haute is leraar 6de middelbaar en is alert voor jongeren die het moeilijk hebben © Florian Van Eenoo Photo News

Meester Jeroen gaat op stap met leerlingen die het licht niet meer zien: “In de natuur vertellen ze meer dan op school”

Rode Neuzen DagIn deze lockdown kampen méér jongeren met depressieve gevoelens dan in het voorjaar. Dat blijkt uit een bevraging van Rode Neuzendag in het middelbaar. “Jongeren zitten te lang alleen achter hun computer. Face to face met hen praten is belangrijk”, reageert meester Jeroen, die anderhalvemeterwandelingen maakt met zijn leerlingen.

 1. Staatssecretaris Mahdi over situatie sans-papiers: “Enige belofte die werd gemaakt, is mensen sneller antwoord geven”
  368

  Staatsse­cre­ta­ris Mahdi over situatie sans-pa­piers: “Enige belofte die werd gemaakt, is mensen sneller antwoord geven”

  Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi (CD&V) reageert opgelucht dat de sans-papiers in Brussel hun honger- en dorststaking grotendeels hebben opgeschort. Dat zegt hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Mahdi vertelt dat er geen nieuwe beloftes werden gemaakt. “De enige belofte die werd gedaan, is er werk van maken om mensen sneller een antwoord te geven”, luidt het. “Mensen wachten momenteel nog te lang op een antwoord. Wanneer je een regularisatieaanvraag indient, moet je al gauw twee jaar wachten op een antwoord”, aldus Mahdi. Ook benadrukt hij dat er geen tijdelijke oplossingen komen voor bepaalde mensen.
 2. Iedereen kan binnenkort ook online bieden bij gerechtsdeurwaardersverkopen

  Iedereen kan binnenkort ook online bieden bij gerechts­deur­waar­ders­ver­ko­pen

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft een ontwerp van koninklijk besluit klaar dat de modaliteiten van de elektronische verkoop bij openbare gerechtelijke verkopen vastlegt. Hierdoor kan de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (NKGB) een beveiligd nationaal online platform uitrollen, waarop alle gerechtsdeurwaarders hun openbare gerechtelijke verkopen digitaal kunnen aanbieden.