Volledig scherm
© Shutterstock

Meerderheid van Vlamingen akkoord met bubbel van tien

De meerderheid van de Vlamingen wil zich houden aan sociale beperkingen, mits de bubbel van vijf volgende week een 'flexbubbel van tien' wordt. Dat blijkt uit de nieuwste motivatiebarometer van de UGent, waaraan bijna zesduizend mensen deelnamen, zo schrijven de Mediahuis-kranten vandaag.

 1. Volgens gezondheidseconoom Lieven Annemans wordt bevolking ten onrechte bang gemaakt: “We zitten niét in alarmfase”
  PREMIUM

  Volgens gezondheid­s­eco­noom Lieven Annemans wordt bevolking ten onrechte bang gemaakt: “We zitten niét in alarmfase”

  Volgens gezondheidseconoom Lieven Annemans wordt aan de bevolking gecommuniceerd dat de besmettingen toenemen, in de hoop dat men verontrust zal zijn en de maatregelen dan goed zal naleven. “Ik doe een oproep aan iedereen die over de cijfers communiceert. Vermijd de al weken aan de gang zijnde misleidende informatie en verkeerde interpretaties. We zitten vandaag niét in alarmfase. We kunnen ons kunnen permitteren om bepaalde maatregelen te versoepelen.”
 2. ASSISEN. De moord met het antieke revolvertje: één héél klein kogeltje en Isabelle was dood
  PREMIUM

  ASSISEN. De moord met het antieke revolver­tje: één héél klein kogeltje en Isabelle was dood

  Voor het assisenhof in Brugge begint deze week het proces tegen William De Bondt (53). Hij staat terecht voor moord op zijn partner Isabelle Deschodt (39). De vrouw overleed aan de gevolgen van één schot uit een klein antiek zakrevolvertje. Het duurde een tijd eer dat duidelijk werd. Door geklungel van de wetsdokter en door kontendraaierij van De Bondt. Die hield eerst vol dat Deschodt in het park aangevallen was. Dan dat het slachtoffer zichzelf in de borst schoot. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij schoot, maar sprak van “een ongeluk”.