PVDA-volksvertegenwoordigers Sofie Merckx en Nabil Boukili.
Volledig scherm
PVDA-volksvertegenwoordigers Sofie Merckx en Nabil Boukili. © BELGA

Meerderheid gaat niet in op vraag PVDA voor buitengewone zitting over cultuursector

De federale regering zal volgende week in het parlement nog geen uitleg komen geven over de sluiting van de cultuursector. Oppositiepartij PVDA had daar woensdag om gevraagd, naar aanleiding van het arrest van de Raad van State. “De regering minacht het parlement en weigert verantwoording af te leggen over de aanpak van de pandemie”, reageert PVDA-kamerlid Sofie Merckx fors.

 1. Brugse cultuurhuizen heropenen lang niet allemaal meteen: “Ook al was verplichte sluiting kort, de gevolgen zijn niet min”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse cultuurhui­zen heropenen lang niet allemaal meteen: “Ook al was verplichte sluiting kort, de gevolgen zijn niet min”

  De heropening van de cultuursector doet lang niet alle Brugse spelers beslissen om meteen weer de deuren open te zwaaien. In stadsbioscoop Lumière kan je dan wel alweer naar de film, het Concertgebouw heropent pas midden januari en ook het Brugse Cultuurcentrum herstart traag. “Het lijkt heel simpel na een korte sluiting, maar dat is het helemaal niet", zegt Jeroen Vanacker van Concertgebouw Brugge.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.