BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Meer Vlaamse leerlingen in aso, zowat 23 procent van de leerlingen in secundair heeft schoolse achterstand

In het schooljaar 2020-2021 volgde bijna 43 procent van de leerlingen les in het algemeen secundair onderwijs (aso). Het leerlingenaandeel van het aso is sinds het schooljaar 2015-2016 met 2,4 procentpunten gestegen, blijkt vrijdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

 1. HET DEBAT. Moeten kinderen tussen 5 en 11 jaar gevaccineerd worden? Dit is jullie mening
  28

  HET DEBAT. Moeten kinderen tussen 5 en 11 jaar gevacci­neerd worden? Dit is jullie mening

  Sommige experts wijzen erop dat kinderen tussen vijf en elf jaar oud ook gevaccineerd zouden moeten worden in het belang van de hele samenleving. Andere experts zeggen dat er bijkomend wetenschappelijk onderzoek nodig is en vinden dat kinderen niet zouden moeten opdraaien voor vaccinweigeraars. Wat denk jij? Moeten kinderen tussen vijf en elf jaar oud ook gevaccineerd worden? Eerder vandaag lieten we enkele politici en experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 2. Lidstaten klaar voor onderhandelingen met Europees Parlement over minimumlonen

  Lidstaten klaar voor onderhande­lin­gen met Europees Parlement over minimumlo­nen

  De 27 lidstaten van de Europese Unie hebben maandag hun marsrichting bepaald in de onderhandelingen met het Europees Parlement over de minimumlonen in de EU. Volgens cijfers van Eurostat gaapt er een diepe kloof tussen de minimumlonen. De richtlijn zou lidstaten verplichten om een actieplan te voorzien om collectief overleg te promoten. Het parlement en de lidstaten moeten nu over een finale tekst onderhandelen.
 3. En nu 10/10 voor geluk: minister Weyts geeft scholen tips om schooljaar in schoonheid af te sluiten
  PREMIUM

  En nu 10/10 voor geluk: minister Weyts geeft scholen tips om schooljaar in schoonheid af te sluiten

  Directies die nog inspiratie zoeken om dit bijzondere schooljaar toch mooi af te sluiten, kunnen ideeën vinden in de nieuwsbrief die minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet verspreiden. Leerlingen moeten zich goed in hun vel voelen, want een ongelukkig kind komt niet eens aan leren toe. En ook: als de lat té hoog gelegd wordt, zorgt dat alleen maar voor frustraties. Zo kunnen scholen hun leerlingen gelukkig(er) maken.