Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (sp.a)
Volledig scherm
Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) © PHOTO_NEWS

Meer tijd voor klacht bij Raad voor Journalistiek

De termijn voor slachtoffers om een klacht in te dienen bij de Raad voor Journalistiek wordt twee keer zo lang: van dertig dagen naar zestig. Dat heeft de raad beslist na het inlezen van het onderzoek 'Pers en Slachtoffers'. Uit dat onderzoek blijkt onder meer dat de drempel voor de klachtenprocedure naar beneden moet.

 1. Twitter blokkeert account Tom Van Grieken nadat hij politicus Vooruit beschuldigt huis te decoreren met “posters van massamoordenaars”
  140

  Twitter blokkeert account Tom Van Grieken nadat hij politicus Vooruit beschul­digt huis te decoreren met “posters van massamoor­de­naars”

  Twitter heeft het account van Tom Van Grieken vergrendeld nadat hij er de voorzitter van Vooruit in het district Antwerpen van beschuldigde zijn huis te decoreren “met posters van massamoordenaars zoals Stalin en andere communistische propaganda”. In een reactie bij HLN Live maakt de Vlaams Belang-voorzitter duidelijk dat hij absoluut niet van plan is zijn tweet te verwijderen. “Ik word monddood gemaakt door een Amerikaanse multinational", klinkt het.
 2. Trombosespecialist: "Wie trombose wil voorkomen, moet zich net wél laten vaccineren”
  41

  Trombose­spe­ci­a­list: "Wie trombose wil voorkomen, moet zich net wél laten vaccineren”

  De zeer zeldzame bijwerking van het AstraZeneca-vaccin, waarbij er een combinatie optreedt van bloedklonters met een verlaagd aantal bloedplaatjes, heeft op geen enkele manier iets te maken met de klassieke bloedklonters of trombose. Dat zei professor Thomas Vanassche, cardioloog aan het UZ Leuven en vice-voorzitter van de Belgische Vereniging voor Trombose en Hemostase, op de wekelijkse persbriefing van de taskforce Vaccinatie. “Wie trombose wil voorkomen, moet zich net wél laten vaccineren”, aldus Vanassche.
 1. Explosie verwijdert wegversperring waar auto op knalde
  Play

  Explosie verwijdert wegversper­ring waar auto op knalde

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren