Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock / Natee K Jindakum

Meer mensen aan het werk met een beperking: “Voor bedrijven kans om war for talent te winnen”

Mensen met een beperking vinden steeds vaker de weg naar de reguliere arbeidsmarkt. Dat moet blijken uit een analyse van hr-dienstenbedrijf Acerta.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. INTERVIEW. Frederik (28) heeft als eerste Vlaming met Downsyndroom een vast contract: “Soms minder in mezelf geloofd, maar nu weer moed gevonden”
  PREMIUM
  Antwerpen/Aartselaar

  INTERVIEW. Frederik (28) heeft als eerste Vlaming met Downsyn­droom een vast contract: “Soms minder in mezelf geloofd, maar nu weer moed gevonden”

  Frederik Wauterickx (28) werkt als administratief medewerker bij de vzw Creatief Schrijven. Opvallend, want de jongeman uit Aartselaar is daarmee de eerste met het syndroom van Down die een contract op de reguliere arbeidsmarkt te pakken heeft. “Het zou normaler moeten zijn, maar er is nog altijd een groot taboe rond mensen met beperking.” Een openhartig gesprek over de obstakels op het werk, zijn ambitie om zélf te schrijven en de grote droom om ooit alleen te gaan wonen.